Şapkalar kocaman bilezikler tahta

Güncelleme Tarihi:

Şapkalar kocaman bilezikler tahta
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2008 00:00

Takı, şapka gibi aksesuvarlar, giysiyi zenginleştiren, farklılaşmaya yarayan önemli unsurlar. Moda tasarımcısı Emel Kurhan "Giydiğiniz kıyafetleri kişiselleştirmek için aksesuvar kullanmalısınız. Büyük kolyeler ve bilezikler bu yaz oldukça moda olacak. Bir sürü veya her kolunuza birer tane, renkli ve tahta bilezik takmanızı tavsiye ederim. Büyük hasır ve renkli minik el çantaları, büyük şapkalar, renkli çerçeveli gözlükler en çarpıcı aksesuvarlar" diyor.

Takı tasarımcısı Nilüfer Tarzi Kuran, "Bazen bir küpe, bazen de bir kolye kıyafeti tamamlayabilir. Bu sezon bol renkli ahşap bilezikler, çiçek desenli kolyeler ve hayvan figürlü kolye uçları moda" diye duyuruyor.

Sadece Swarovski taş kullanılıyor

İlk mağazasını 2005’te İstanbul Nişantaşı’nda açan Coquet’in koleksiyonu, 1960 ve 70’li yıllardan ilham alıyor. Broş, küpe, bilezik, çocuk tokası, çiçekli çanta, cüzdan, şapka, şal, kemer, anahtarlık gibi aksesuvarlar satılıyor. Aksesuvarlarda sadece Swarovski taş kullanıyor. Tahta ve mika bilezikler, renkli portföy hasır çantalar, renkli rugan el çantaları, hasır geniş kenarlı şapkalar ve Swarovski taşlı broş ve tokalar, kolyeler bu sezon çok moda. En çok farklı desenlerle işlenmiş tahta bilezikler ilgi görüyor. Mektup açacakları, kristal taşlarla süslü aynalar, resim çerçeveleri en çok satılan hediyelikler. Takılar 19-78, kolyeler 15-96, çantalar 17-120, tokalar 2.5-70 YTL.

Yaz meyvelerinden broşlar

Assortie takılarında bu sezon kalın ahşap bilezikler, renkli taşlarla süslenmiş uzun madalyon kolyeler, deniz temalı ahşap aksesuvarlar göze çarpıyor. Ürünlerde tahta, sedef ve kemik gibi materyaller, çiçek deseni ve canlı renkler öne çıkıyor. Çantanıza, tişörtünüze takabileceğiniz birbirinden sevimli ve rengárenk kiraz, elma, çilek gibi meyvelerin broşlarını, ördek, kedi, kelebek gibi hayvan figürlerini bulabilirsiniz. Aynı zamanda portföy ve renkli kumaş çantalar, rengárenk pırıltılı bilezikler, taşlı tokalar, yüzükler ve kolyelere de mutlaka göz atın. Mini ya da diz boyu eteklerin üzerine kullanılan pembe, mor, kırmızı, turuncu, dore gibi çarpıcı renklerde kemerler farklı alternatifler sunuyor. Puantiye ve çiçek desenlerinin sıkça kullanıldığı rengárenk taçlar ve diğer saç aksesuvarları dikkat çekiyor. Fiyatlar 2.90-100 YTL arasında.

Tahta, sedef ve inci modası

Yargıcı Accessories’da aksesuvarlar sedef, tahta, inci ve deniz kabuklarından yapılmış. Tahta ve mikadan üretilen, üzerinde aşk, şans, rahatlık gibi mesajlar bulunan bilezikler ilgi görüyor. Kurutulmuş bitki ve meyvelerin cama sıkıştırılmasıyla oluşan kolyelere de mutlaka göz atın. Her boy çantada malzeme olarak rugan, kroko ve hasır kullanılıyor. Likralı, göğüs altından bağlanan kalın ve ince kemerler, tığ işi kenarlı fularlar öne çıkan aksesuvarlar arasında. Kemerler 39-54, şapkalar 44-54, rengárenk hasır çantalar 39-69, portföyler 64, yarı değerli taşların kullanıldığı yüzükler 44.90 YTL’den başlıyor.

6 farklı koleksiyon

Accessories yeni sezonda Bellagio, Atlas, Monaco, Bohemia, Origami ve Capri isimli 6 farklı koleksiyon hazırladı. Origami serisinde saç için uçuk pembe orkideler, siyah püskül kolyeler, Japon esintileri taşıyan boncuklar ve siyah-beyaz yelpaze desenli çanta ve eşarplar bulunuyor. Atlas serisi, ahşap bilezikler ve sarı metal kolyelerden oluşuyor. Peygamberçiçeği mavisi, gri ve yumuşak metalik tonların kullanıldığı sade ve kadınsı Monaco serisi, el işçiliği tasarımlardan oluşuyor. 1920 ve 30’ların etkilerini taşıyan Bellagio serisinde pastel renkler ağırlıkta. Canlı renkler, boncuklar, retro ve şal desenlerinin birlikte kullanıldığı Bohemia serisi, 70’lerin hippi döneminden etkiler taşıyor. Geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezon da altın rengi ön planda. Bakır tonlar ile karıştırılarak kullanılan Capri koleksiyonu Yunan tanrıçalarından esinleniyor. Accessories’da hasır fötr şapkalar, yumuşak şapkalar ve büyük gözlükler de bulabilirsiniz. Kolyeler 19-39, küpeler 10-39, çantalar 28-159 YTL.

Genç kızların markası

Genç kızlara hitap eden Clarie’s mağazalarında çanta, küpe, kolye, yüzük, cüzdan, çerçeve, saç bandı, anahtarlık, kemer, saat gibi birçok temel aksesuvarın yanı sıra oje, ruj, göz farı, parlatıcı gibi makyaj malzemeleri de bulmak mümkün. Altın ve gümüş renkler, tahta ve metal aksesuvarlar ön plana çıkıyor. Çantaların, bu sezon hem büyük hem de küçük modelleri var. Ayakkabı koleksiyonunu da genişleten markanın özellikle yaz terlikleri ilgi görüyor. Küpeler, bileklikler, hediyelik aksesuvarlar, tokalar ve çocuk ürünleri 4.95 YTL, kolyeler 7.95 YTL, çantalar 14.95 YTL’den başlıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!