Sanal gece kulübünde kavgaya karıştım

Güncelleme Tarihi:

Sanal gece kulübünde kavgaya karıştım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2008 00:00

Evinizde bilgisayar başında otururken Kuruçeşme Blackk’te dans etmek, Taksim Meydanı’nda dolaşmak ister misiniz? Üstelik kendi yarattığınız üç boyutlu karakterinizle ve tamamen Türkçe. www.nettehayat.com adresinde ücret ödemeden yapabilirsiniz bunları. Ben de karakterimi seçtim, altıma şık bir kıyafet seçip kendimi Nette Hayat’ın mekanlarına attım. Kızlara takılayım derken bir de kavgaya karıştım. Yine de kısa bir sanal tur yapmayı başardım.

Oyuna başlamak için www.nettehayat.com adresine girdim. Bedava programı indirerek sanal hayatıma başladım. Üç boyutlu grafik dünyada, herkesin standart bir tipi var. Önce kendime bir isim belirledim. Karakterimin kafasının üzerinde takma ismim belirdi. Karakterimi diğer kullanıcılardan farklılaştırmak için alışveriş yaptım, sanal paralarımı harcamaktan kaçınmadım. Ne de olsa burada dikkat çekmenin tek yolu iyi giyinmek! Altıma en havalısından bir kot pantolon ve üstüme de bir gömlek çektim. Artık gecelere akmak için hazırım.

İlk adresim Kuruçeşme’deki Blackk Bar. Kapıda güvenlik yok, giriş parası ödemek yok, damsız giriş de serbest. Daha ne olsun. Her şey süper! Üst kata çıktım. Yalnız takılan kızlara selam verdim ama pek iç açıcı yanıtlar alamadım. Sonradan anladım ki meğer işin raconu beğendiğiniz kızın karşında bir süre dans edip öyle selam vermekmiş.

Bir grubun masasına yaklaştım, onlar da beni masaya davet etti. Onlar da burada tanışmış. Hatta ikili arasında aşk bile başlamış. Aralarında geçen diyaloglardan durumun çok yeni olduğunu, kızın hálá naz yaptığını anladım.

KIZI DANS EDEREK TAVLADIM

Müzikler hareketlenince grup olarak soluğu dans pistinde aldık. İster break dans, ister oryantal. Fakat ritme ne kadar uygun dans ederseniz, arkadaş bulma şansınız o kadar yüksek. Yeni arkadaşlarım yan yana dizilelim, dediler. Meğer Nette Hayat’ta herkesin aynı anda aynı figürlerle dans etmesi modaymış. Görüntü çok eğlenceliydi.

Bir süre sonra biz dans ederken sanal arkadaşımın kız arkadaşının yanına bir çocuk yaklaştı. Kız konuşmak istemiyordu, ama çocuk laf attı; kızın sevgilisinden yumruğu yedi. Arada ben de bir iki tane salladım, içimi döktüm...
/images/100/0x0/55eab79df018fbb8f892371b

COOL KIZLAR YÜZ VERMİYOR

Ortalık yatışınca onlarla vedalaştım, Taksim Meydanı’na çıktım. Arabalar üstüme üstüme gelmeden kısa bir tur attım. Bambi Kafe ve metro henüz kapalı. Meydan, geç saatte boştu.

Sıra en kalabalık mekanlardan biri olan Havuzlu Park’a geldi. Burası tam bir tanışma mekanı. Ama kızlar çok cool. Kolay kolay selamınıza karşılık vermiyorlar. Sonunda PopUp Bar’da yalnız takılan bir kızın yanına yaklaştım. Dersimi almıştım; selam vermek yerine dans etmeye başladım. Oyunda kullanılan 17 dans figüründen bazılarını sergiledim. O da dans ederek bana karşılık verdi. İçki ısmarlamayı teklif ettim. Barda henüz içki servisi yok ama bara kadar birlikte gittik. Ismarlamış kadar oldum yani. Ardından bol bol dans ettik ve ertesi gece saat 11’de aynı yerde buluşmak üzere vedalaştık.

SECOND LIFE’A BENZİYOR

Sitenin üç boyutlu olması, insanların kendilerine bir avatar yaratıp bununla alternatif bir hayat yaşaması, Second Life ile en benzer özellikleri. Ancak Nette Hayat’ta henüz Second Life gibi alan satın alıp bunu kendi isteğinize göre modellemeniz mümkün değil. Fakat platformun Türkçe olması ve Türklerden oluşması arkadaşlık kurmak ve tanışmak için daha ideal.

SİTENİN ASAYİŞİNİ BEDENSEL ENGELLİLER SAĞLIYOR

Sitede 24 saat asayişi sağlayan "admin"ler yani yöneticiler görev yapıyor. Bunların bir kısmı evlerinde çalışan bedensel engelli vatandaşlar. Bu kişiler hem siteyi kontrol ediyor, hem de canlı yardım hizmeti sunuyor. Site geliştikçe özellikle daha çok engelliye iş imkanı sağlanması planlanıyor.

OKEY OYUNU VE FUTBOL DA GELECEK

Nette Hayat’ta, şirketlerin dükkan açması, ödüllü yarışma, tanıtım, anket, konser veya festival düzenlemesi mümkün. Kısa bir süre sonra yeni animasyonlar, okey oyunu, ev satın alma, paintball, futbol, off road araba yarışı gibi yenilikler de eklenecek.

NETTE HAYATIN PÜF NOKTALARI

İki yıl önce açılan sanal oyun Nette Hayat’ın şimdi 56 bin üyesi var. Bunların yüzde 80’i erkek. Bu sanal oyun için önce www.nettehayat.com sitesinden programı bedelsiz indiriyorsunuz. Önce herkes gibi size de standart bir karakteriniz veriliyor. Fakat kıyafetler, aksesuvarlar, saç modelleri alarak karakterinizi özelleştirebiliyorsunuz.

Bu dünyanın kendi ekonomisi var. Para birimi "Neto". Oyuna ilk başladığınızda size 250 Neto veriliyor. Bu miktar alışveriş için yeterli. Örneğin, gömlek, tişört 20-40, pantolon, şort, etek gibi 50-60, ayakkabılar 10-20 Neto. En pahalı kıyafet Gaffur pijaması, 80 Neto. Fakat çok da havalı değil, oyunda pek giyen yok.

Paranızı bitirirseniz yeni kıyafetler için kredi kartınızı kullanıp sanal para alıyorsunuz. 50 Neto almak için 5 YTL, 500 Neto için 50 YTL ödemeniz gerekiyor. Sanal paranızla ödüllü yarışmalara katılabiliyorsunuz. Yakında ev kiralayıp dekore etmek de mümkün olacak. Ama çok parası olmayanlar da eğlenebiliyor, "kızlarla takılabiliyor". Çünkü mekanlara giriş ve sohbet için ödeme yapmaya gerek yok.

ÖĞLEN TAKSİM’DE GEZİN, GECE BLACKK’TE EĞLENİN

Oyunda sanal arkadaş edinmek için altı ayrı mekan var. Havuzlu Park, tam bir buluşma noktası. Yeşillikler içinde koşu parkuru ve banklar var. Bu alanda herkes özgürce dolaşıyor, arkadaş arıyor. Kelime Avcısı, ödüllü yarışmaların yapıldığı bir alan. Belirli aralıklarla beliren harfleri toplayıp kelime üretiyorsunuz. Harf Avcısı’nda da, verilen kelimelerin harflerini topluyorsunuz. Kısıtlı sürede en çok kelimeyi tamamlayan kazanıyor. Başka bir buluşma mekanı Taksim Meydanı (sağda ortada) gerçeğine uygun tasarlanmış. Geziyor, dolaşıyor, bir uçtan bir uca koşabiliyorsunuz. Oyuna önümüzdeki günlerde İstanbul’un farklı semtleri ve diğer şehirlerden de alanlar eklenecek.

Müzik dinlemek ve dans etmek isterseniz iki gece kulübü var. Üstelik bu mekanlarda kapıdaki korumalardan çekinmenize gerek yok. PopUp Bar, (sağda en altta) Türkçe müzik çalıyor. Blackk (sağda en üstte) gece kulübü, İstanbul Kuruçeşme Blackk ile benzer dekore edilmiş ve yabancı müzik çalıyor. Ancak sanal da olsa oyunda henüz alkol servisi yok. Bunun için mayıs ayını beklemek gerekiyor. Sanal gece kulüplerindeki müzik yayını IP Radyo ile işbirliği içinde sitenin kendi server’ından yapılıyor. Farklı müzik türleri için yeni barlar açılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!