Sanal Doyum

Güncelleme Tarihi:

Sanal Doyum
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2004 00:00

Belki inanmayacaksınız ama bir ‘yemekçi’ olarak herhangi bir yemeği anımsadığımda sanki damağımda da o tadı hisseder oldum.Sonra da kendi kendime, madem sanal’da olsa o tadı damağında hissedebiliyorsun o halde doyma hissini de sanal olarak da yakalayabilirsin diye düşündüm. İşte o zaman kilo problemi diye bir şey kalmayacaktı. Ne harika olurdu değil mi? Sonra da uzun uzun düşündüm. Dünyanın en büyük hazlarından olan yemek yeme etkinliğinden mahrum olmaya, muhteşem lezzetleri damağımda hissedebilme yoksunluğuna asla katlanamayacağıma kanaat getirdimKısa Kısaİskoçların viskiyi iki kere damıttığını, İrlandalıların ise üç kez damıttıklarını. İrlandalıların tahıl viskisine çavdar ve yulaf da ilave ettiklerini biliyor muydunuz.Belen tavası8 kişilikHazırlama süresi 15 dakikaPişirme süresi 90 dakikaMalzeme listesi1 kg. kuzu kuşbaşı et6 adet orta boy domates6 adet yeşil çarliston biber8 diş sarmısak1 yemek kaşığı margarin1 çay kaşığı kekik1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kırmızı biber1 çay kaşığı tuzYapılışı:Öncelikle tencereye margarin ve kuşbaşı etleri aktarıp, etler suyunu bırakıp çekene kadar, arasıra karıştırarak 10 dakika kadar kavurun. Bir taraftan da halka şeklinde doğranmış yeşil biberleri de ete ilave edip, kavurmaya devam edin. İçine küp şeklinde doğranmış domatesleri, iri doğranmış sarmısakları, kırmızı biber, kekik ve tuz ekleyip karıştırın. Etler iyice yumuşayıp, yenebilecek hale geldiğinde yemeği ocaktan alın ve sıcak olarak servise sunun.Pesto soslu makarna6 kişilikHazırlama süresi 15 dakikaPişirme süresi 20 dakikaYapılışı:Pesto sos için3 yemek kaşığı çam fıstığı (dolmalık fıstık)1 demet taze fesleğen3 diş sarmısakÜzeri için4 yemek kaşığı rendelenmiş taze kaşar peyniri veya parmesan peyniri1 çay bardağı zeytinyağ4 yemek kaşığı hazır çiğ krema (marketlerde satılır)1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı tuzMalzeme listesi1 paket burgu makarna Öncelikle kaynayan 8-10 bardak suya 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyin. Makarnaları içine atarak 9-12 dakika kadar haşlayıp süzün.Şimdi de pesto sosu hazırlamak için bir mutfak robotunun içine dolmalık fıstık, iri parçalanmış taze fesleğen, sarımsak, zeytinyağı ve kremayı aktararak püre haline gelinceye kadar parçalayalım. Sonra derin bir tavanın içine bu sosu boşaltarak, tuz ve karabiberi de ekleyip, 2-3 dakika kadar ısıtalım ve hemen sıcak makarnayla karıştırıp, rende peyniri serpiştirip servise sunalım.Laz böreğiYapılışı:12 kişilikHazırlama süresi 40 dakikaPişirme süresi 55 dakikaMalzeme Listesi14 adet baklavalık hazır yufka1,5 su bardağı tereyağı (eritilip, soğutulmuş)İç muhallebisi4 su bardağı süt2 yemek kaşığı pirinç unu2 yemek kaşığı nişasta5 yemek kaşığı toz şeker1 su bardağı kalın kıyılmış fındık4 adet yumurta sarısıÜzeri için2 su bardağı pudra şekeriÖncelikle nişasta, toz şeker, pirinç unu ve sütü tencerede karıştırarak koyu muhallebi kıvamında pişirin ve ocaktan alın.Soğuyan muhallebinin içerisine kıyılmış fındıkları ve 4 adet yumurtayı ekleyip bir mikser yardımıyla 2-3 dakika kadar çırpın.Bir taraftan orta boy dikdörtgen bir fırın tepsisini yağlayın.Yağlanmış tepsiye 7 adet baklava yufkalarını dizin ve aralarına eritilmiş ve soğutulmuş yağdan gezdirerek üstüste serin.Şimdi bu yufkaların üzerine pişirdiğiniz muhallebiyi yayın. Harcın üzerine tekrar araları yağlanmış kalan 7 adet yufkayı yerleştirin. Tepsideki böreği dilimler şeklinde kesip, kalan yağı tekrar üzerine gezdirin.Böreğin üzerinin kızarmaması yani hafif sarı renkte kalması için alüminyum folyoyla kapatın.175 derecelik fırında 30- 35 dakika pişirip, çıkartın.Bolca pudra şekeri serpiştirip, ılıdıktan sonra servis yapın.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!