Sait Faik Ödülü Sarısayın'ın

Güncelleme Tarihi:

Sait Faik Ödülü Sarısayının
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2005 14:54

Ünlü yazar Sait Faik Abasıyanık adına 1964 yılından bu yana düzenli olarak verilen Sait Faik Hikâye Armağanı, 2005 yılında Ayşe Sarısayın’ın Can Yayınları tarafından yayınlanan ikinci öykü kitabı Yorgun Anılar Zamanı’na verildi. Darüşşafaka Cemiyeti ile Yapı Kredi Yayınları’nın ortaklaşa düzenlediği ödülün jürisinde Füsun Akatlı, Sabahattin Beyaz, Nursel Duruel, Doğan Hızlan, Jale Parla, Şara Sayın ve Hilmi Yavuz bulunuyordu.

Haberin Devamı

İlk kitabı Denizler Dört Duvar ile de 2004 Yunus Nadi Öykü Ödülü’nü alan Ayşe Sarısayın’ın Yorgun Anılar Zamanı adlı kitabında on öykü bulunuyor: Gökyüzü Masalları, Atları da Vururlar, İki Ters İki Yüz, Maçka Palas, İlk Öyküm, Bugün Günlerden Ne, Ufukta Tek Kurşun, İsmiyle Müseccel: Fatma Dilber, Tersyüz ve Baştan Alalım adlı bu öykülerde Ayşe Sarısayın öncelikle kadın duyarlığını yansıtan incelikli, güzel Türkçesiyle dikkat çekiyor. Toplumun çeşitli kesimlerinden kadınların hallerine yer verilen öyküler sağlam yapıları ve ustaca düşünülmüş kurgularıyla da öne çıkıyor.

Son yılların çok konuşulan yazarlarından Ayşe Sarısayın, 1957 yılında İstanbul’da doğdu. Ortaöğrenimini İstanbul Alman Lisesi’nde tamamladıktan sonra kimya mühendisliği ve işletme eğitimi gördü. Özel bir ilaç şirketinde yönetici olarak çalışıyor. Evli ve bir oğlu var. Babası Behçet Necatigil’e ilişkin anılarının yer aldığı Çok Şey Yarım Hâlâ adlı kitabı 2001 yılında Yapı Kredi Yayınları’ndan yayınlandı. İlk öykü kitabı Denizler Dört Duvar, 2003 yılında Can Yayınları arasında çıktı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!