Sahurda ağır yemeklerden kaçının

Güncelleme Tarihi:

Sahurda ağır yemeklerden kaçının
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2009 11:49

Sahurda aşırı yağlı, tuzlu ve ağır yemeklerle unlu gıdalardan uzak durulması gerekiyor.

Nevşehir Yimpaş Çağrı Hastanesi Başhekimi Dr. Kemal Yazar, sahura kalkmamanın aç kalma süresini artırdığını, halsizlik, baş ağrısı, yorgunluk, tansiyon ve kan şekerinin düşmesi, verimsizlik, depresyon, konsantrasyon güçlüğü ve dikkatte azalmaya neden olduğu uyarısında bulundu.

Dr. Yazar, “Sahurda midenin boşalma süresini uzatarak acıkmayı geciktiren; yumurta, süt, yoğurt, peynir ve kuru fasulye, nohut, mercimek yemeklerinin tüketilmesi uygun olur. Sahurda aşırı yağlı, tuzlu ve ağır yemeklerle unlu gıdalardan uzak durulması gerekmektedir. Sahur süresince zeytin, meyve, çiğ sebze, reçel gibi gıdaların tüketilmesi gerekmektedir” dedi.

Dr. Yazar, ramazan ayında sıvı alımına önem verilmesi ve iftar ile sahur arasında 10 bardak su içilmesinin gerektiğini belirterek, çay, kahve ve asitli içeceklerin yerine, taze sıkılmış meyve suyu ve komposto tüketilmesinin gerektiğini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!