A.A
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2008 10:53
Ayvalık'ta pastahane işleten Miray Anaz ve Ahmet Tartın, İzmir'de tanıtımını yaptıkları zeytinli dondurma için yurdun değişik bölgelerinden talep geldiğini söyledi.
İzmir'deki fuarda ürünlerinin tanıtımını yapan Ayvalıklı ortaklar, zeytinli dondurmayı sadece kendilerinin yaptığını ve İzmir'deki tanıtımdan sonra birçok yerden telefon aldıklarını belirttiler.
Ortaklardan Miray Anaz, şunları anlattı:
“Arkadaşım Ahmet Tartın ile 56 yıldır birlikte pastahane işletiyoruz. Ayvalık'ta değişik lezzet arayanların durağı olduk. Bir kaç yıl önce Türkiye'de ilk defa zeytinli dondurma yaptık, ilgi gördü. Ayvalık tatil yöresi olduğu için, yurdun birçok yerinden ziyaretçilerimiz oluyor ve bu dondurmayı tadanlar, daha sonra sık sık bizi ziyaret ediyorlar. Amacımız zeytinli dondurma tadının Türkiye'ye yayılması.”
Yeşil zeytini dondurmada kullanmadan önce reçel gibi kaynattıklarını, daha sonra 6 ay beklettiklerini ve dondurma yaptıkları süte koyduklarını belirten Anaz, şöyle devam etti:
“Bu dondurmayı Türkiye'de ilk defa biz çıkardık ve şimdiye kadar başka yapan çıkmadı. Ayvalık'ın karşısındaki Yunanistan'ın Midilli Adası'ndan da zeytinli dondurmaya rağbet var. Biz de arkadaşımla gittik ve onlara nasıl yapıldığını anlattık, tariflerimiz büyük ilgi gördü. Büyük dondurma imalatçılarının da ilgi göstermesini ve bu tadın Türkiye genelinde de çok kişi tarafından sevilmesini istiyoruz.”
Miray Anaz, zeytinli baklava ve zeytinli kurabiye yapımına da kısa bir süre önce başladıklarını, bu yeni tatların da kısa sürede beğenileceğini inandığını sözlerine ekledi.