Güncelleme Tarihi:
Yeşil mercimek tam bir vitamin ve lif deposudur. Çok iyi bir lif kaynağı olmasının yanı sıra acıkma hissini ortadan kaldırır ve kişiyi gün içinde tok tutar. B grubu vitaminlerinden zengindir. Potasyum oranı çok yüksektir ve bu özelliği tansiyonu düşürür. Hem zayıflatır hem tansiyonun kontrol altına alınmasını sağlar.
Â
Hamilelikte, osteoporozda, kalp hastalıklarında diyabette ve kanserde oldukça yararlıdır. İyi bir folik asit deposudur. Boşaltım sisteminin düzenli ve dengede çalışmasını sağlar. Bunu yanında çok iyi bir demir kaynağıdır.
Â
Â
Yeşil mercimeği pişirmekte çok önemlidir. Pişirmede en iyi yol mercimekleri yıkadıktan sonra 48 saat suda bekletip,  ıslatma suyunu döküp temiz su ile düdüklü tencerede pişirmektir. Yeşil mercimeği pişirirken kuru soğan veya biber dilimleri de ekleyebilirsiniz.
Bunlar dışında yeşil mercimeği haşlayıp buzdolabında saklayabilirsiniz. Çorbalarınıza, sebze yemeklerinize ve salatalarınıza ekleyebilirsiniz.
Â