Güncelleme Tarihi:
Birkaç farklı yiyeceği, farklı yüzeylerde, farklı saniye aralıklarında yere düşürüp, sonrasında üzerindeki bakteri sayısını test eden bilim adamları 1 saniyede bile mikrop bulaşıyor.
4 FARKLI YİYECEK, FARKLI YÜZEYLERDE DENENDİ
Paslanmaz çelik, seramik yüzey, odun ve halı üzerinde yapılan deneylerde, kavun, ekmek, tereyağlı ekmek ve yapışkan tatlı yiyecekler denendi.
Yüzeylere tifo bakterisi gibi çeşitli mikroorganizmalar yerleştirildi. Bir saniyeden az, beş saniye, 30 saniye ve 300 saniye denendi.
İlginç bir şekilde mikrobu en az çeken şekerli yapışkan yiyecekler olurken, kavun en çok mikrobu çeken yiyecek oldu. Yüzeylerde ise halı yine ilginç biçimde en az bakteri bulaştıran yüzey oldu.
Böylece 3 saniye ya da 5 saniye kuralları da çürütülmüş oldu.