Güncelleme Tarihi:
Emre'nin annesi Sevim Erpulat, 7 yaşındaki oğlu Emre'nin İzmir'in Aliağa ilçesinde 2012 yılı eğitim öğretim döneminde okula başladığını, yarı yıl tatilinde de pekiyi dolu karnesinin sevincini İstanbul'daki anneannesiyle paylaşmak istediğini anlattı.
BEYNİ ZARAR GÖRDÜ
Eşi ve iki çocuğuyla gittiği İstanbul'dan dönüş yolunda trafik kazası geçirdiklerini söyleyen Sevim Erpulat, kazada ağır yaralanan ve beyni zarar gören küçük oğlu Emre'nin Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ameliyat geçirdiğini kaydetti.
YENİ KAFATASI İLE YENİDEN DOĞDU / Foto Galeri
45 GÜN YOĞUN BAKIMDA KALDI
Ameliyatlar ve 45 günlük yoğun bakımın ardından oğlunun kafatası ve beslenme, konuşma gibi birçok fonksiyonunu kaybetmiş şekilde hastaneden taburcu edildiğini ifade eden Erpulat, kafatası olmadığı için beynin üst ve ön bölümünde göçük oluşan Emre'ye çareler aradıklarını dile getirdi.
OĞLUM 'ÇOK GÜZEL' GÖRÜNÜYOR
Arayışın yaklaşık 8 ay sürdüğünü belirten Erpulat, Prof. Dr. Yusuf Erşahin'in Kent Hastanesi'nde yaptığı ameliyatla yeni kafatası takılan Emre'nin eski görünümüne kavuştuğuna işaret etti.
Oğlunun 18 Eylül'deki ameliyatla "çok güzel" görünmeye başladığını söyleyen Erpulat, "Emre benim için yeniden doğdu, kafası eski şekline kavuştu. İnşallah daha güzel olacak. Doktorumuzun hakkını ödeyemem, eline koluna sağlık. Biliyorum en kısa zamanda Emre yeniden koşup oynayacak. Şimdi yeniden anne diyebilmesini umut ediyor ve sabırla bekliyorum. Allah kimseyi evladıyla terbiye etmesin" dedi.
"AĞLAMASI BİLE BİZİM İÇİN ANLAM TAŞIYOR"
Anne Erpulat, oğlu Emre'nin ameliyat sonrası artık ağlayabildiğini ve gözyaşının bile aile üyeleri için büyük anlam taşıdığını ifade etti.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bir şirketinde çalışan baba Mustafa Tayyar Erpulat ise kaza sonrası önce oğlunun hayatının kurtulmasını istediklerini, hastaneden çıktıktan sonra ise evde matem havasının sürdüğünü dile getirdi.
Anne, baba ve ağabey olarak çok zor günler yaşadıklarını anlatan baba Erpulat, "Oğlumun eski şeklini aldığını görmek evimizdeki matem havasını dağıttı" diye konuştu.
"EKONOMİK AÇIDAN DA UYGUN BİR AMELİYATTI"
Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Yusuf Erşahin de trafik kazasından sonra Emre'nin sağlık durumunu ve ameliyat sonucu ulaştıkları sonucu şöyle anlattı:
"Kazaya bağlı olarak hastamızın beyninde şişme meydana gelmiş. Bu şişmeyi tedavi etmek amacıyla kafatası çıkarılmış. Çok ağır bir durumdayken ve solunum cihazına bağlıyken çocuğun hayatı kurtarılmış ancak kafatasının ön bölümü olmadığı için çökük meydana gelmiş ve kafada su toplanması gelişmiş. Biz de hem o görüntüyü düzeltmek hem de beyin üzerinde atmosfer basıncının yaptığı olumsuz etkiyi yok etmek amacıyla yeni kafatası geliştirmeye çalıştık. Üç boyutlu tomografi görüntüleri doğrultusunda Avusturalya'dan bir şirketin yaptığı akrilik katafası yerleştirildi ve beyin fonksiyonlarında da düzelme oldu."
İLK AMELİYAT SONRASI ALINAN KEMİK BULUNAMAMIŞ
Normal şartlarda hastadan alınan kemiğin cilt altında veya bankada saklanması gerektiğine dikkati çeken Erşahin, ilk ameliyat sonrası hastadan alınan kemiği bulamadıkları için suni kafatası yapıldığını ifade etti.
Yeni kafatasının dünyanın çeşitli yerlerinde yapılabildiğini ancak maliyetinin büyük olduğunu aktaran Yusuf Erşahin, Avustralya'dan getirilen ürünün ise 6 bin 500 avroya mal olduğunu bildirdi.
Emre'nin sağlık durumunun şu anda daha iyi olduğunu ve fizyoterapinin sürdüğünü kaydeden Erşahin, "Henüz soluk borusundaki tüpü çıkarmadık ama ağız yoluyla yavaş yavaş beslenmeye başladı. Kesin olarak ne zaman ve ne kadar iyi olacağını bekleyip göreceğiz" dedi.