Yaz meyvesi ağız alerjisi yapabilir

Güncelleme Tarihi:

Yaz meyvesi ağız alerjisi yapabilir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2007 11:24

Şeftalinin tüylerinden rahatsız oluyorsanız; kayısı, erik veya kiraza dokunamıyorsanız; kavun, karpuz yedikten sonra vücudunuzda kaşıntı başlıyorsa yaz meyvelerine karşı alerjiniz var demektir!

Haberin Devamı

Tıp dilinde 'ağız alerjisi' denen ve sıklıkla görülen sağlık sorunuyla ilgili olarak Memorial Tıp Merkezi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. İlkay Keskinel şunları söylüyor: "Huş ağacına alerjisi olanlarda kivi, elma, armut, şeftali, nektarin, kayısı, kiraz, erik, kereviz, havuç, maydanoz, patates, domates, biber, mercimek, fasulye, kişniş, rezene, erik, fındık, fıstık, badem ve ay çekirdeği tüketildiğinde ağızda ve boğazda yanma ve kaşıntı; gözlerde sulanma ve kaşıntı; hapşırık ve burun akıntısı belirtileri görülebilir. Çimen polenleri alerjisinde ise; kavun, karpuz, kivi, portakal ve domates şikayete neden olabilir. Yine alerjiye sebep olan bitkilerden pelin otu alerjisinde; kereviz, havuç, kavun, karpuz ve elma ile oral alerji sendromu gelişebilir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!