Yalancı doğum sancısı nedir?

Güncelleme Tarihi:

Yalancı doğum sancısı nedir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2016 20:56

Hamileliğin son aylarında meydana gelen ve sancılı olabilen kasılmalar yalancı doğum sancısının habercisi olabilir.

Haberin Devamı

Hamilelik süresince, vücut kendini doğuma hazırlamak için dönem dönem kasılmalar yaşayabilir. Bu kasılmalar genel olarak anne adayını etkilemez. Ama kimi zaman sancılı ve ağrılı kasılmalar olabilir. Yalancı doğum sancısı olarak bilinen bu kasılmalar doğum sancısıyla karıştırılmamalıdır.

Yalancı doğum sancısı nedir

Yalancı doğum sancısı nasıl anlaşılır?

Yalancı doğum sancısının en belirgin özelliği düzensiz aralıklar ile oluşması ve kısa süreli olmasıdır. Yaklaşık 15-20 saniye sürer. Ancak normal doğum sancıları düzenli aralıklarla oluşmakta ve daha şiddetli hissedilmektedir. Araları kısa süren bu sancılar 45-60 saniye sürebilir. Doğum sancısında karnın alt kısımlarında hissedilen sancılar, doğum başlayınca bele doğru yayılmaktadır. Ağrı kontrolü yapılsa da doğum başlamıştır ve ağrı durdurulamaz doğum gerçekleşir.

Haberin Devamı

Yalancı doğum sancısı nedir

Yalancı doğum sancıları neden meydana gelir? Nasıl önlem alınır?

Sebebi tam olarak bilinmese de, genel olarak fazla sıvı kaybı ve yeterince sıvı alınmaması, uzun süre ayakta kalmak, aşırı yorgunluk ve stres, bebeğin fazla hareketli olması, karın bölgesine alınan darbe yada düşme sonucu oluşan travmalar, cinsel ilişki sonrası gibi durumlarda yalancı doğum sancısı görülebilir.

Yalancı sancı hissedildiğinde bol su ve sıvı tüketimi, ılık bir duş, sol tarafa uzanarak ayakların karına doğru çekilmesi ve dinlenilmesi sancının geçmesine yardımcı olur. Ancak hala devam ederse bir uzmana gitmekte fayda vardır.

BAKMADAN GEÇME!