Ünlü diyetisyen artık cepte

Güncelleme Tarihi:

Ünlü diyetisyen artık cepte
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2016 02:09

Yaz yaklaşıyor, zayıflama paniği tırmanıyor. Kendinize uygun bir diyetisyen arayışı içindeyseniz, uzaklarda aramayın: Dilara Koçak, Türkiye’nin ilk ve tek mobil diyetisyen uygulamasını hazırladı. Diyet ipuçlarını, sağlıklı tarifleri, kilo vermeyi kolaylaştıran önerileri tek bir platforma taşıyan ‘Dilara Koçak’la İyi Yaşam’ aplikasyonunu inceledik.

Haberin Devamı

Neden online diyetisyen?

Kendisini ‘dijital medya acemisi olarak tanımlayan Dilara Koçak, App store ve Google play üzerinden ücretsiz indirilen aplikasyonu yaratma nedenini şöyle anlatıyor: “Teknoloji hayatımızı değiştirdi. Artık 3 öğünden ikisini telefon ya da bilgisayar başında tüketiyoruz. Son 2 saatte sosyal medyada gördüğünüz bir fotoğraf, öğünde seçeceğiniz yemeği etkileyebiliyor. İnternet kullanıcıları yemek seçimleri yaparken yemek bloggerlarını ve yemek tarifi paylaşan sosyal medya hesaplarını kullanıyor. Çocuklar artık tarifleri annelerinden veya yemek kitaplarından değil YouTube üzerinden öğreniyor. Bu kadar bilgi üzerimize yığılırken, doğru olana ulaşmak zor... Bilgi kirliliğine karşılık bireylere doğru bilgiyi doğru kaynaktan ulaştırmak gerekiyor. “

Haberin Devamı

İNTERNETİ DOĞRU KULLAN, ZAYIFLA

“Ne yazık ki internet ve sosyal medya uzman olmayanların verdiği bilgilerle dolu. İnsan sağlığını tehdit eden diyetler ve zayıflama vadeden ama hiçbir özelliği bulunmayan ürünler satılıyor. Zamanının büyük çoğunluğunu internette ve cep telefonları başında geçiren gençlerin bu yanlış bilgilerle kafası karışıyor. Geliştirdiğim bu uygulamayla doğru bilgiye doğru kaynaktan ulaşmasını amaçladım. Sonuçlar heyecan verici: Yaklaşık 3-4 ay içinde ve sadece kendi kanallarımız ile yaptığımız duyuruda 70.734 indirme ve 58.978 aktif kullanıcıya sahibiz."

Ünlü diyetisyen artık cepte

20 DAKİKA ÜTÜ YAPTIM, KAÇ KALORİ YAKTIM?

Uygulamanın en ilgi çeken yönlerinden biri, bir diyetisyenin size verebileceği tüm bilgileri bölümler halinde sunması... Koçak şöyle açıklıyor: “Aplikasyon sayesinde bazal metabolizma hızınızı, günlük almanız gereken kalori miktarı gibi ölçümlerini anında yapabilecek, Türk mutfağındaki tüm lezzetlerin kalorilerine ulaşılabilecek, 20 dakika ütü yapmak veya bisiklete binmek kaç kalori yakmanıza sebep oluyor öğrenebileceksiniz.”

DİYET LİSTENİZ ANINDA TELEFONDA

Aplikasyonun bir diğer özelliği ise her gün sağlık ve diyet tüyoları içeren mesajların anında telefon ekranınıza düşmesi... Ayrıca Koçak’ın sosyal medya hesaplarında paylaştığı faydalı bilgilerin ve blog yazıları, yine tek bir uygulama üzerinden görüntülenebiliyor.

Haberin Devamı

SEVGİLİ GÜNLÜK, BAK BUGÜN NELER YEDİM…

Koçak kliniğine gelen danışanları için ise özel şifreli bir bölüm daha oluşturdu ‘Danışan Girişi’ bölümünde danışanlarına özel olarak yazılan diyetler, yapılan tüm ölçümler ve tarfiler ile yemek albümü yer alıyor. Bireylerin yedikleri yediklerinin fotoğraflarını çekmeleriyle ortaya çıkan bu diyet albümü, bir nevi online bir ‘İyi yaşam günlüğü’ oluşuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!