Güncelleme Tarihi:
Daha önce probiyotiklerin bağırsaklardaki faydalı bakterileri artırdığı biliniyordu ama bu bakterilerin beyni etkilediği bilinmiyordu. Bu çalışmayla günde iki kere yoğurt yiyenlerin, bir ay içinde beyin fonksiyonlarını hem zihinsel aktivite hem de duygusal açıdan iyi yönde değiştirdiği görüldü.
BİRDEN ÇOK FAYDASI VAR
Uzmanlar kefirde de bulunan bu probiyotiklerin, duygusal açıdan yarattığı değişimin önemli olduğunu belirtiyor. İnsan vücudundaki bu faydalı bakteriler, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, sindirimi destekliyor, sağlıklı kilonun korunmasına yardımcı oluyor ve ayrıca kan basıncını da düzenliyor.
DUYGUSAL AÇLIĞI PROBİYOTİK YOĞURT ÇÖZEBİLİR
Bu araştırma ayrıca duygusal açlığı da yatıştırmaya yardımcı olabilecek bir sonucu ortaya koyuyor. Çünkü beyin ve mide arasındaki iletişimde beyin stres anında ya da diğer negatif duygular olduğunda mideye sinyal gönderiyor ve bu da duygusal açlığa neden olabiliyor. Bu çalışmada, probiyotik tüketenlerde sinyallerin tersine döndüğü görüldü.
DENEKLER KENDİLERİNİ ÇOK İYİ HİSSETTİ
Araştırmayı yürüten UCLA Tıp Fakültesi'nde, Dr. Kristen Tillisch, "Bu araştırmayı yürütürken, gönüllülerin araştırma süresince kendilerini ruhsal olarak da çok iyi hissettiklerini, anksiyetenin azaldığını ve mideleriyle ilgili problemlerinin çözülmeye başladığını duyduk. Faydalı mide parazitleri, beyin ve mide arasında gidiş-dönüşlü bir sokak gibi." dedi.
Tillisch, araştırmanın 18 ile 53 yaşları arasında, sağlıklı kiloda olan 36 kadın üzerinde yapıldığını söyledi.