Tırnak bakımında doğru bilinen yanlışlar

Güncelleme Tarihi:

Tırnak bakımında doğru bilinen yanlışlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2016 21:46

Tırnak bakımının zamanında ve düzenli olarak yapılması kadar doğru yapılması da önem arz etmektedir. Peki tırnak bakımında yapılan yanlışlar nelerdir?

Haberin Devamı

Tırnakların estetik açıdan güzel bir görünüm kazanması için tırnak bakımının doğru ve düzenli yapılması oldukça önemlidir. Yanlış tırnak kesimi, zamanında yapılmayan tırnak bakımı, manikür ve pedikür işlemleri şekil bozukluğuna yol açmaktadır. Hatta manikürün ihmal edilmesi el tırnak mantarı oluşumuna, pedikürün ihmal edilmesi de aynı şekilde ayak tırnak mantarı oluşumuna yol açabilmektedir. Bu da estetiği olumsuz yönde etkilemekte ve güzel bir tırnak görünümüne engel olmaktadır. Bunun olmaması için tırnakların doğru bir formda kesilmesi ve bakımının da doğru ve düzenli bir şekilde gerçekleştirilmesi oldukça önemlidir.

Tırnak bakımında doğru bilinen yanlışlar

Haberin Devamı

El ve ayak tırnak bakımında yapılan yanlışlar

El ve ayak tırnakları, estetik açıdan güzel bir görünüme sahip olmalıdır. Bunun için bazı püf noktalara dikkat edilmeli ve tırnak bakımı aksatılmamalıdır. Ancak tırnak bakımında sıkça yapılan birçok doğru bilinen yanlış vardır. Bunların en başında tırnak çevresindeki deriyi kesmek gelir. Belki daha önce yüzlerce defa söylenmiş olsa da tırnak çevresindeki derinin kesilmesi yanlıştır. Çünkü parmaklara açık kesikler atılmış olur ve bu kesikler iltihaba sebep olarak çeşitli hastalıklara davetiye çıkarabilmektedir. Yapılan bir diğer yanlış ise el ve ayak tırnakları için kullanılan araç gereçlerin veya ekipmanların yıkanmamasıdır.  Bu araç gereçlerin yıkanması çeşitli hastalıkların belirmesini önleyecektir. Kalın oje katları sürmek de tırnak bakımı için oldukça yanlış bir harekettir. Kalın oje sürmek asla iyi tırnak bakımı veya iyi manikür anlamına gelmemektedir. Tırnak törpülerken dikkat edilmesi gereken nokta ise tırnakları ileri geri törpülememektir. Bu hareket tırnağın küçük parçalar halinde ve düzensiz kopmasına neden olur. Bunun yerine tırnak tek bir yöne doğru törpülenmelidir.

BAKMADAN GEÇME!