Termik santrallerde kanser riski

Güncelleme Tarihi:

Termik santrallerde kanser riski
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2007 16:41

Kahramanmaraş'ta bulunan Afşin-Elbistan Termik Santrali A Ünitesinin, çevreye yaydığı zehirli atıklar nedeniyle kanser vakalarını artırdığı iddia edildi.

Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Mustafa Paksoy, yaptığı açıklamada, Afşin-Elbistan Santrali A Ünitesinin “yıllardır zehir saçtığını” öne sürdü. Paksoy, B Ünitesinin de filtreli olmasına rağmen, kül sorununa karşı bir önlem alınmadığı için çevre için ciddi sorunlara yol açtığını savundu.

Şiddetli rüzgarların etkisiyle savrulan küllerin, devasa termik santrali görünmez hale getirdiğine dikkati çeken Paksoy, bu durumun Elbistan ve Afşin halkını etkilediğini ve tedirgin ettiğini söyledi.

Santralin yaydığı zehirli atıklar ile küllerin, tarım ve hayvancılığı da etkilediğini, bu durumun devam etmesi halinde bölgede, gelecek yıllarda facialarla karşılaşılabileceğini öne süren Paksoy, “Afşin-Elbistan Termik Santralinin A Ünitesi, çevreye yaydığı zehirli atıklar nedeniyle kanser vakalarını yüzde yüz arttırıyor. Devletten bu sorunu bir an önce ortadan kaldırmasını bekliyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!