Güncelleme Tarihi:
SORU
Artık sorularımı yazmatan bıktım; psikolojiyle ilgili herşeyi okumuşsunuz ama ben "ölmek üzereyim ve daha ruhunuz duyupta 2 satır yazmadınız" tabii sizin daha özel meseleleriniz var örneğin birinin görümcesini sevmemesi sizi daha çok etkiliyor olabilir ve bu sizin seçiminiz bişey demeye hakkım yok!!!!!!! madem de öyle ben allaha emanet olayım ne deyim !!!!!!!!!!!!!!! sizler de sağlıcakla kalın psikyatri servisi!
CEVAP
Merhaba Handan hanım.
Bu sözlerinizle bizi üzdünüz.Biz herkese ulaşmaya çalışıyoruz.Bak siz kendiniz diyorsunuz görümcesi ile sorunu olana bile cevap veriyoruz.Bazende teknik aksaklıklar oluyor.gönderdiğimiz ulaşılamıyor olabilir.Bunun için ne olursunuz yargılamayın bizi.sizin tekrar sorunuzu belirtin size yardımcı olalım.saygılarımla.
uzm.psk.necmettin gürsoy
SORU
Merhabalar,ben 21 yaşındayım.benim sorunum şu:bi erkek arkadaşım olduğunda,midem bulanıyor ama iğrendiğimden falan değil.Erkek arkadaşımla buluştuğumda onla buluşacağımızı planlarken falan,erkek arkadaşımla yemek yiyemiyorum.bu mide bulantısını nasıl yenebilirim?Heyecan yapıyorum doğrudur fakat bu başka birşey,rahatsızlığım nedeniyle sürekli buluşma planlarını erteliyorum ve erkek arkadaşım da bunu yanlış anlıyor.haklı olarak.Bu mide bulantısını ilaçla mı geçirmeliyim.Ne yapmamı önerirsiniz?
CEVAP
Psikoterapi ile mevcut sorununuzun detayları araştırılabilinir. Bu açıdan terapi görüşmelerinden fayda görürsünüz. Dr. Hüseyin Bulut
SORU
Meraba ben 19 yaşında bir erkeğim yaklasık bir ay önce bir psıkiyatri uzmanına gittim bende takıntı hastalığı oldugunu söyledı ilaç verdi ilaçları kullandım az da olsa yararı oldu fakat tamamen geçmedi devam ediyor bir kaç örnek olarak tokalaştığım insanlara hastalık bulaştırdınmı,bir sevdiğimin yada herhangi birinin bana kızıp benim yüzümden kendine zarar verecekmi kaygısı,hiç olmayacak şeylerden şüphe etme vs.rahatsızlığım genelde aksam saatlerinde oluyor bu hastalık tamamen nasıl geçer?
CEVAP
Takıntı hastalığında ilaçların etkisi en erken 3-4 haftada başlar, hatta bu süre 3 aya bile çıkabilir. Hastaların yarısında ise ilaçların fazla etkisi olmaz, bu durumda psikoterapi gerekir. İlaç ile psikoterapi beraber uygulanırsa, hastaların %90’ı belirgin iyileşme gösterir. Dr.oğuz TAN