SORU VE CEVAPLAR 55

Güncelleme Tarihi:

SORU VE CEVAPLAR 55
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 11, 2007 16:18

Sağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.

Haberin Devamı

SORU
2003 yılında bel fıtığı ameliyatı geçirdim, 1 ay yürüyemedim. sonrasında hareketlerim çok kısıtlı olmaya başladı doktora gittim bel spazmı dedi bu nedir? doğum yaptım çok fazla kilo aldım. şimdi zayıflamaya çalışıyorum fakat egzersizsiz olmuyor hangi egzersizleri yapmam gerekir nasıl öğrenebilirim. bir site adıda olabilir öneriniz. ekonoik açıdan bir yere gidemiyorum. yüzmenin en iyisi olduğunu da söyeldiler ama evde ne yapabilirim.
CEVAP
Bel spasmından kasır omurga etrafındaki kasların spasmıdır.Bel ağrılarına neden olanda bu spasmlardır.Öncelikle omurganın ve sinirlerin durumunun değerlendirilebilmesi ve yeni bir fıtık oluşumunun olup olmadığının kontrol edilebilmesi için bir MR incelemesinin yapılması uygun olacaktır.Belin durumuna göre yapılacak olan aktivite şekillendirilmelidir.

SORU
adet düzensizliğim var vücut yapımda herhangi bir sorun yok yapısal bu düzensizlikten dolayı kansızlık sorunum var.kan ilacı kullanıyorum.kadın doğum doktorları düzensilik için doğum kontrol hapı öneriyor.Ama sürekli ve düzenli kullanamıyorum bu sorunun başka bir çözüm yolu varmı.35 yaşındayım
CEVAP
Adet düzensiliğnini nedeni düzenli işleyen bir hormon kaskadının düzenini bozulması ve bundan dolayı hormon seviyelerinde azalmaya bağlı bir takım sıkıntılardır. Doğum kontrol haplarının kullanımı ile homon seviyeleri normale çekilerek düzene bindirilmeye çalışşılmasıdır. Hormon tedavilerinin başarısı için önemli olan maddelerden biride ilaç tedavisinin düzünli kullanılmasıdır. 
 Â
SORU
Eşime çekilen MR sonucunda periventriküler subkortikal beyaz cevher alanlarında milimetrik boyutta iskemik gliotik nodüler sinyal değişiklikleri izlenmektedir dendi. Sonuç bölümünde ise İskemik - gliotik sinyal değişikliği yazıldı. Bunun sonuçunda açıklama olarak beyinde erken yaşlanma var denildi bu bizi huzursuz etti.Bir açıklama yapabilirseniz çok seviniri,şimdide teşekkürler iyi çalışmalar dilerim
CEVAP Â
Bir takım dolaşım bozuklukluarından dolayı beyinde gliotik hücre görünümü ortaya çıkabilmektedir.Bu damarsal broblemler pıhtı olabilceği gibi yaşa beraberde olabilir.TAkip edilmesi gereken bir durumdur.Nedenine yönelik bir takım tetkiklerin yapılması uygun olacaktır.Nöroloji uzmanı tarafından takip edilmelidir.Şikayet oluşturup oluşturmaması ve denenine yönelik tedavi planlanmalıdır.

Haberin Devamı

SORU
25 yasındayım ve saclarım cok dokuluyo yedıklerımede sureklı dıkkat edıyorum sampuanlarımı degıstırıyorum ama cozum olmadı.cok zayıfladı cok kırılmaya basladı bı cozum onenırsenız sevınırım. benım ayrıca cıldımde cok fazla sıyah nokta var kucuk yag bezlerı olusmaya basladı hormonlarım normal ancak bunlardan nasıl kurtulurum bılemıyorum tesekkurler
CEVAP
Saç dükülmelerinin nedeni tiroid hormonlarındaki bir takım düzensizliklere bağlı olabileceği gibi kandaki bir takım minerallerin eksikliklerinede bağlı olarak oluşuyor olabilie.Cİltteki lekelerinde değerlendirilebilmesi ve saçlardakı dökülmenin gerek bir dökülme olup olmadığının anlaşılabilmesi birde gerekli tetkiklerin yapılıp en uygun tedavilerin yapılabilmesi için bir cilt hastalıları uzmanına danışmanız uygun olacaktır.

Haberin Devamı

SORU
2 aylik anneyim . bebegimi emziriyorum. maydanoz suyunun yaglari erittigini duydum. sabahlari ac karina 1 bardak icine limon suyu eklenen maydanoz suyu anne sutunu azaltir veya keser mi? veya dogum sonrasi fazla kilolarimi vermenin bir baska yolu hakkinda onerilerinizi merakla bekliyor saygilar diliyorum... ilginiz icin tesekkurler...
CEVAP
Maydonoz vücutta diüretik etki denilen yani idrar çıkışını artıran bir etki göstermektedir.EMzirmenin kendisi gebelik döneminde alınan kiloların verilmesinde son derece etkili bir yöntemdir.Bol sıvı tüketmeniz  zütünüzün miktarının ver kalitesinin artmasında çok faydalıdır.Emzirme döneminde bol sıvı tüketilmesinin ve gerekli gıdaların alınması dışında kilo vermek adına bie yönteme ihtiyaç yoktur.

Haberin Devamı

SORU
hocam merhaba ben kilo almak istiyorum gitdilerim hiç olmuyor iştahsızım yemek yemek istemiyorum sürekli sigara ve su tüketiyorum çok su içiyorum.1.79 boyunda 68kg mım yüzüm göçük sanki ne yapmalıyım hocam.şimdiden teşekkür edeim.
CEVAP Â
Sİgara kullanımzı baı bünyelerde kilo alamamaya neden olabilmektedir.Ayrıca tiroid hormonlarının fazla çalışmasıda metebolisma hızındaki artışa bağlı olarak kilo alımına engel olabilmektedir.Kilo alamamanın altında yatan nedenin araştırılabilmesi için bir uzmana danışmanız ve gerekli tetkikleri yaptırmanız uygun olacaktır.Ayrıca altında herhangi bir organik problen yatmaması halinde bir beslenme uzmanınıa danışmanız ve bünyenize uygun bir bezlenme programı edinmenizde faydalı olacaktır.

Haberin Devamı

SORU
sağ ayak tabanımın sağ tarafında ve alt kısmında ağrı ve sızlama mevcuttur.bu ağrı sabahları dahada çekilmez oluyor.ssk da kan testi ve röntgen filmi çektirdim.bazı haplar verdiler.kullandım.fakat bir sonuç alamadım.yardımcı olursanız sevinirim.SAYGILAR.
CEVAP Â
Yumuşak dokunun değerlendirilebilemsi için MR incelemesi çok değerlidir.Yumuşak dokuda herhangi bir problem olmaması halinde bir nöroloji uzmanınıa danışarak sinir ile ilgili bir sıkıntı olup olmadığı konusunda tetkikler yapılabilir. 
  Â
SORU
ben 31 yasinda 3 cocuk annesiyim 3. cu cocugum dogduktan sonra hap kullandigim halde adet lerimde bir duzensizlik oldu kizim su an 4 yasinda ve benim halen hap kullanirkende 3 veya 4 gun leke geliyor.bir cok hap degistirdim ama sorun gecmedi.acaba sebebi neden .ogrenmek istiyorum /tesekkurler.
CEVAP
Adet düzensizliklerinin nedenine yönelik bir takım tetkiklerin yapılması uygun olacaktır.Rahim içerisindeki myom benzeri bazı durumlara adet kanamalarında bir takım düzensizliklere neden olabilrmektedir.Bunun dışında hormon seviyelerinin kontrol edilmeside uygun olacaktır.
  Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!