SORU VE CEVAPLAR 2

Güncelleme Tarihi:

SORU VE CEVAPLAR 2
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2007 17:16

NPİSTANBUL Hastanesi ve Memory Center Nöropsikiyatri Merkezi'nden 33 uzman tüm psikoloji ve nöroloji konusundaki sorularınızı cevaplandırıyor!...

Haberin Devamı

SORU
Bir yıldır hayattan zevk almaz oldum sürekli bir hüzün yaşıyorum.yüz ifadem hep ağlamaklı ve kesin bir nedeni yok bunun.ne oluyor bana anlamıyorum.ne yapmalıyım.
CEVAP
Yaşadığınız tablo bir depresyon tablosu olabilir. Depresyonda iken insanlar kederli, üzgün ve mutsuzdurlar. Sosyal ilişkilerinde ve iş performansında bozulmalar yaşayabilirler. Konsantrasyon kaybı, güçsüzlük ve çok sayıda diğer belirtiler de klinikte egemen olan belirtilerdir. Bir hastayı klinik şartlarında değerlendirmeden depresyon tanısı koymak doğru olmayacaktır. Bir psikiyatri uzmanından yardım almanız uygun olacaktır. Geçmiş olsun dileklerimi iletir, ilginiz için teşekkür ederim.
 
SORU
Merhabalar nasıl başlıcamı bilmiyorum hayatan hiçbirşeyden zevk almamaya başladım ani aglamalar insanlarla görüşmek istememe duygusu sürekli halsızlık.buna benzer bir çok olay nasıl bir yol izlemem lazım.bana yardımcı olurmusunuz hiçbir doktor desttegi almadım.şimdiden teşekkürler
CEVAP
Bahsetmiş olduğunuz belirtiler depresyon hastalığına ait bulgular olup buda tedavisi olabilen bir rahatsızlıktır. Vakit kaybetmeden psikiyatriste gidip yardım almanız yerinde olacaktır.

Haberin Devamı

SORU
Ben çok sık başağrısı çekiyorum.ama gündüzleri değil özellikle geceleri ve bunu yaklaşık 7-8 yıldır yaşıyorum.sanırım psikolojik.çünkü hava kararmaya başladığı an beni bir huzursuzluk kaplıyor ve hemen uyumak istiyorum.kötü bir haber duysam sanki o olayı kendimde yaşayacakmışım gibi elim ayağım titriyor.hemen yanlız kalıp uyumaya çalışıyorum ve passiflora adlı şurubu içiyorum onu içince rahatlıyorum.ne olduğunu bilmiyorum.yardımcı olursanız çok sevinirim
CEVAP
Yaşadığınız sıkıntılar kaygı bozukluğu ya da depresyon belirtileri olabilir. Baş ağrınız için tetkikler yapıldıktan sonra bir sorun bulunamıyorsa gerilim tipi baş ağrısı demek daha uygun olacaktır. Kullandığınız ilaçlar ilgili olarak mail ortamında yorum yazmak uygun olmayacaktır. Bir psikiyatri uzmanından yardım almanız yerinde olacaktır. Doktorunuz uygun görürse sizi terapiye de yönlendirebilir. İlginiz için teşekkür eder, geçmiş olsun dileklerimi iletirim.

Haberin Devamı

SORU
Soru : merhaba ben çok agır deprasyon geçirdim. hayal.panik atak yanlış anlama düşünce yarışı yanlış algılama sinirlenme vs gibi bu ve bunu gibi her türlü bozukluk. manisa ruh ve sinir hastalıkları hastanesi başhekimi ahmet ayer bana lustral ve risperdal adlı iki ilaç önerdi bu ilaçları gündelik olara 2 yıl kullandım. ve şu anda çok iyiyim. geçmiş sorunlarımı hiç yaşamıyorum. sadece biraz aşırı uyku problemim var. bu sorunum takrar nüksedermi?. uyku problemi giderilebilirmi?
CEVAP
Ciddi bir rahatsızlık geçirdiğiniz anlattığınız klinik tablo ile anlaşılıyor. Eğer yaşadığınız tablo depresyon ise (doktorunuz öyle tanı koydu ise) ağır bir depresyon yaşamışsınız. Psikotik depresyon denilen tabloda kişinin algılaması bozulabilir. Es duyar ve görüntü görebilirler. Şüphecilik, alınganlık gelişebilir. Ancak bu tip belirtiler çok farkı psikiyatrik rahatsızlıkta da olabilir. O nedenle bir psikiyatri uzmanının kontrolünde olmakta fayda vardır. Uykusuzluğunuz giderilebilir ilaçlarla. Rahatsızlığın nüksü ilaç kullanıyorsanız düşük bir risktir. Ancak ilaç kullanmazsanız rahatsızlığınız daha yoğun şekilde tekrarlayabilir. İlaç uyumu ile riskler en aza iner. Doktorunuzun önerilerine uymanız çok önemlidir (sağlığınız için). İlginize teşekkür eder, geçmiş olsun dileklerimi iletirim.

Haberin Devamı

SORU
Soru : Merhaba Sayın Doktorlar, Benim sorunum panik atak,8 yıl önce vapurda panik atak geçirdim,ilk yıllarda tedavi olmadım ve önemsemedım,daha sonra çalışma hayatını etkilediği için doktora gittim ve cipram ilacını aldım 1 yıl süreyle,ilacı kullandıktan sonra kendime güven geldi ve sorunlarımın %80'nini yendim ama hala uçağa binemiyorum ve uzun yola tek başıma çıkamıyorum,2 yıl süreylede Saint Johns Word bitkisel ilaç kullandım,ayrıca erken boşalma problemım var,bana neler yapmamı tavsiye edersini
CEVAP
Panik atakları düzeldikten sonra, korkular (mesela sizde olduğu gibi uçak ve uzun yol korkusu) devam edebilir. Yolda kötüleşseniz bile kendinizi zorlayıp seyahate çıkmanız, uzun vadede korkularınızdan kesin olarak kurtulmanızı sağlar. Eğer siz korkularınızın üstüne gidemiyorsanız, psikoterapi görmelisiniz (ki başarı şansı çok yüksektir).

Haberin Devamı

2-Erken boşalma, erkekler tedavisi en kolay olan cinsel problemdir. Bazı ilaçlar, boşalmayı oldukça geciktirir (size en uygun ilaca elbette sizi muayene eden bir doktor karar verecektir). Cinsel terapiyle, ilaca ihtiyaç kalmadan da kalıcı düzelme sağlama ihtimali oldukça fazladır.

SORU
Ben 1 aylık evli biriyim.nişanlandım ve 4 ay sonra evlendim..evlendiğim kişi ile yaklaşık 4 sene beraber arkadaşlık kurmuş ve sonunda muradımıza ermiştik.sorum şu:nişanlandıktan sonra bende aşırı bir heyecan,panik ve stres başladı.her onların evine gittiğimde,midem bulanıyor ve kalp çarpıntılarıyla beraber müthiş bir heyecan oluyor.bazen bu durum kusmama neden oluyor.onunla evde beraberken olmuyor,ama misafirliğe onlara gittiğimzde oluyor..bende onlara gitmek istemiyorum ne yapmam lazım ?
CEVAP
Buna benzer durumlarla karşılaşılabiliyor.  Eşinizle ilişkinizde bir sorun tarif etmiyorsunuz. Bu nedenle daha çok stres üzerinde çalışılması gereken bir durum olabilir.  Öncelikle Eşinizin ailesi ile karşılaştığınızda ne hissediyorsunuz, bu tepkilerle nasıl baş edeceksiniz sorularına yanıt için psikolojik yardım almanız önerilir.

Haberin Devamı

SORU
Vaginismus konusunda çalışmalarınız varmı yada varsa ne kadar başarılısınız? (artık karşıma çıkan herkese bu konuyu soruyorum çünkü bende bir vaginismusum malesef :( )
CEVAP
Kurumumuzda vaginismus tedavisi yapılıyor. Kaç yıllık evliliğiniz var bilmiyorum ama bu sorunla karşılaşıldığında ne kadar erken teşhis konulup tedavi edilirse o kadar kolay yol alınabiliyor.  Tedaviye eşlerin beraber katılmasını tercih ediyoruz.  Geçmiş olsun

SORU
Endişe ve kaygı bozukluğu yaşıyorum.psikiyatriste gittim paxil adlı ilacı kullanıyorum 2 ay oldu geceleri uyuyamıyorum genel olarak paxilden memnunum daha etkili alternatif bir ilac veya tedavi önerirmisiniz. hertürlü bilgilendirirseniz sevinirim. teşekkürler.
CEVAP
İki ay geçmeden Paxil’i değiştirmek zaten doğru olmaz. Kaygı bozukluklarında iki üç aydan sonra çok daha belirgin düzelmeler olur. Bu yüzden en uygunu, Paxil’e devam etmeniz ve ek olarak uykunuzu düzeltici bir ilaç kullanmanız. Hangi ilacın uykunuzu düzelteceğine de, elbette doktorunuz karar vermeli.

SORU
Rahat uyuyamıyorum. gündüz hiçbirşeyım yok gece yatarken sanki hertarafım ağırıyor. bi otarafa dönüyorum bi butarafa hiç bir pozisyomda rahat edemiyorum. gecede 10-15 kez uyanıyorum. selamlar
CEVAP
Şikayetleriniz bir aydan daha uzun zamandır devam ediyorsa daha detaylı değerlendirme için bir uzmandan yardım almalısınız.

SORU
Ben utangac birisiyim ve cabuk SIKILAN birisiyim ve icime kapali birisiyim ve her hangibi bir olayda cabuk sitrese girerim ne yapmam lazim bana lütfen cevap yaziniz. saygilarla
CEVAP
Utangaçlık, içine kapalılık kişinin düşüncelerini ve duygularını davranışa dönüştürmesini engelleyici bir etkiye sahiptir, kişi düşüncelerini ve sıkıntılarını içine attıkça daha da utangaç hale gelir, utangaç hale geldikçe daha da içine atar, böyle bir kısır döngü oluşur. Böyle durumlarda bu kısır döngüyü bir yerden kırarak işe başlamak en iyisidir, size davranışa dönüştürmenin çok zor gelmeyeceği ama utandığınızdan dolayı bugüne kadar yapamadığınız bir davranışla başlamak bu döngüyü kırmak için iyi bir başlangıç olabilir. Başlangıçta zorlanabilirsiniz, ancak zorlanmak bir şeyleri özellikle kendimizle ilgili olan ve değiştirmek istediğimiz özellikleri değiştirmemiz için olmazsa olmaz bir geçiş sürecidir. İlk denemelerinizde hedeflediğiniz davranışa ulaşamasanız da moralinizi bozmayıp devam etmelisiniz. Bu değişim sürecinde bir psikolog veya psikiyatristen yardım da alabilirsiniz.

SORU
12 Ağustos'ta trafik kazasında babamı kaybettim. Karşıdan karşıya geçerken hızla gelen bir araba babama çarptı ve o anda olay yerinde babamız öldü. Zamanla acmın külleneceğini beklemekten bıktım, hala ilk günkü kadar üzgünüm. Görmediğim halde sürekli o anda babamın hali gözümde canlanıyor.İnançlı bir insanım ve sürekli dua ediyorum, orada mutlu olabileceğini düşünüyorum ama yine de hiçbirşey acımı azaltmıyor. Evliyim ve 10 yaşında bir oğlum var. Bana nasıl yardımcı olabilirsiniz?
CEVAP
Başınız sağ olsun. Babanızı kaybetmenizin üzerinden henüz 1 ay geçmiş ve babanızı kaybedişiniz  aniden bir kaza sonucu olmuş, bu dönemde bahsettiğiniz bu hisleri yaşamanız normal, bu hisleri yaşamamanız anormal bir durum olurdu. Bu süreçte bir psikolog veya psikiyatristten yardım almanız bu dönemi daha kolay atlatmanızda yardımcı olabilir.

SORU
13 yaşında kızım benimle ya da babasıyla beraber yatmak istiyor. zorla ayrı yatırdığımda kesinlikle uyuyamıyor derslerinde çok başarılı uykusuz kalmasın diye de sonuçta bu durumu kabulleniyoruz yoksa okula hiç uyumadan gidiyor
CEVAP
Eğer bir odası varsa burasını onun için cezp edici kılmak iyi olacaktır.Yaşı gereği yatak odasının anne babanın özeli olduğunu söylemekte de fayda var.Bununla beraber odasında uyuduğunda bir gece lambası yanabilir.O yetersiz kalısa odasına açılan koridorun ışığı açık kalabilir. Bir ebeveyni kendi odasında onunla uykuya dalana kadar kalabilir. Burada önemli olan temas etmeden sadece odada var olmak ve o uyuduğunda sizin ayrılacağınızı bilmesi ve buna alışmaya çaba göstermesidir. Bu dönemde gerilim yaşabilir. Eğer hiçbir şekilde beceremiyorsanız mutlaka bir çocuk ve ergen psikiyatrisi uzmanına başvurun. Saygılar. Psk. Orhan Gümüşel

SORU
Sürekli panik halindeyim!2 yaşında bir oğlum var ve onu çok seviyorum,herkes aşırı ilgilendiğimi söylüyor ,sanırım buyüzden olacak çocuğu bile stres kaynağı olarak görüyorum.Bu durumdan nasıl kurtulabilirim?1999 depreminden sonra kişilik değiştirdim,çok sakin bir insanken panik bir yapım oluştu.Bütün stres ve paniğin ,kuruntunun sebebi bu deprem sonrası travma olabilir mi?Tedavi görmedim.Mutlu olmayı başaramıyorum hayatı problem kaynağı olarak görüyorum,bu durumdan nasıl kurtulabilirim?Teşek
CEVAP
Stresör (deprem) sonrası ortaya çıkan kaygı hali tariflemektesiniz. Kaygı hayat kalitenizi bozmaya başlamış. Profesyonel destek almanız gerekebilir.

SORU
Merhabalar, öncelikle teşekkür ederim hizmetinizden dolayı. 3yıllık evliyiz ve 20 aylık bebeğimiz var. eşim son zamanlarda küfür ve şiddete eğilimli hareketlerini arttırdı. öfkesine hakim olamadığını söylüyor kimi zaman özür dilercesine. geceleri kabuslar görüyor. ben eğitimli bir bayanım ve bu beni çok rahatsız ediyor. bunu yapmaması gerektiği konusunda ona nasıl yardımcı olabilirim. susmak bazen yeterli olmuyor. bana, kendine, evimizdeki eşyalara zarar vermesinden korkuyorm, teşekkür ederim.
CEVAP
Eşinizdeki bu değişimin nedenlerinin anlaşılması gerekir, sinirlilik, öfke patlamaları ve uykudaki bozukluklar depresyon gibi bir psikiyatrik durumun belirtileri olabilir, aileye çocuğun gelmesi ile sorumlulukların artması eşinizde stres yaratıyor olabilir, eşinize suçlama eleştiri yapmadan konuşup, onun bu durumunun size ve çocuğa, aile hayatınıza etkilerini açıklayıp bir uzman yardımı almayı önerebilirsiniz.

SORU
Kafama taktığım şeylerden kurtulamıyorum. Çok fazla büyütüp hayatı kendime zindan ediyorum. Ne kadar kendime söz versemde sürekli aynı şeyleri düşünüp sinirleniyorum. Son zamanlarda sinirlendiğim olayları rüyamda görüp gecenin bir yarısı uyanıyorum ve düşünmeye başlıyorum. Bunlardan nasıl kurtulabilirim. Çevreme nasıl nötr olabilirim.
CEVAP
Olumsuz düşünce, genellikle depresyondan veya kaygı bozukluklarından kaynaklanır. Bunları tıbbi bir durum kabul etmek ve doktora gitmek gerek. Bazen de kişilik özellikleri olumsuz düşünceden kaynaklanır. Bu gibi durumlarda düşünce ve davranış değiştirme teknikleri uygularız. Bir psikiyatri uzmanına veya psikolağa giderseniz, oldukça fayda sağlayacağınızı tahmin ediyorum.

SORU
Kendimi aşırı derececde mutsuz hissediyorum ayrıca unutkanlık , dikkat dağanıklığım var iş yerinde başarısızım her yaptığım işte yanlışlık veya eksiklik var ve bu uzun süredir böyle daha önce ssk hastenesinde bir anti deprasan hap yazmışlardı ama bir müddet kullanıp bıraktım
CEVAP
Depresif şikayetlerden bahsediyorsunuz. Maalesef depresyon kendi kendine düzelebilecek bir hastalık değil. Takibinizi yaptırabileceğiniz bir uzmandan yardım alınız. Unutmayınız ki depresyon tedavi edilebilir bir hastalıktır.

SORU
Ben 2001 yılından beri yalnız yaşıyordum. 2 ay önce evlendim. Algımın çok yavaşladığından ve unutkan olduğumdan dolayı şikayetciyim. Eşim bunun dikkat eksikliğinden kaynaklandığını söylüyor. Yaptırdığım son kan tahlilinde demir eksikliği çıktı. Demir ve B12 kullanmaya başladım. Unutkanlığımı direkt bu durumla alakalı diyebilir miyim yoksa başka yaş veya yanlız yaşamayla alakalı etkenlerden kaynaklı olabilir? Ne yapabilirim bu durumu gidermek için? Teşekkürler!
CEVAP
Algıda yavaşlama ve unutkanlık, beynin zihinsel fonksiyonlarında yetersizlik olursa ortaya çıkarlar. B12  ve demir eksikliği unutkanlığa neden olabilir. Şu anki yaşınız ve yalnız yaşamanız risk faktörü değildir. Gerekirse unutkanlığınızın objektif olup olmadığını ayırt edebilmek için psikiyatristiniz nöropsikolojik testler uygulayabilir. Objektif olarak dikkat eksikliği veya diğer sorunlar tespit edilirse duruma yönelik tedavi planlanır.

SORU
Merhaba yaklaşık 4,5 - 5 aydır ayrılmış olduğum erkek arkadarşımı unutamıyorum ve onsuz hayat yokmuş gibi herşey bomboş geliyo. Hayat o varsa var yoksa yokmuş gibi ve ben bunun artık geri dönüşü yok hayatımın düzene girmesini istiyorum. Eskisi gibi hayat dolu neşe dolu biri olmak istiyorum.
CEVAP
Yaşamınızdaki her şeyi ilişkiniz üzerine kurmuş olduğunuz için karşınızdaki kişinin yokluğu da size her şeyin boş gelmesine neden oluyor. Onu unutmaya çalışmaya kendinizi zorlamak yerine; ilişkide ayrılmamak için gerekli çabayı harcadığınızın farkına varın.  Buna rağmen ilişki devam etmemişse ilişki içinde yaşanan sorunları zihninizde tutarak yada kurcalayarak çözmenizin mümkün olmadığını görün.  Onsuz da hayatın devam edebileceğini görmeniz için ilişkiniz dışında sizi mutlu eden neler bunu anlamaya çalışın.  Size zevk veren şeyleri hayatınıza daha çok katmaya çalışın. Neşeli halinize hemen geri dönüş sağlamasa da devam edin.

SORU
Gelecekle ilgili endiselerim var okul hayatında basarılı olamadım ünw sınavını kazanamadım iki kez girdim ve artık hayata atılmak istedim basarılı olamadım ve ve sık sık olmasada bazı günler aniden duygusal çöküntüler moral bozuklugu stres isteksizlik yasıyorum ve sinirlerim bozuluyo ne yapmam gerek bilmiyorum ingilizce ve bilgisayar kursumu alıym cünki vasıfsız elemanın bu ülkede hiç bi deyeri yok ve 15 sene okuyan birininde yardımcı olursanız sevinirimm iyi günler
CEVAP
Yaş dönemi olarak beklentilerin çokça olduğu bir dönemdesiniz.Yetişkin hayata başlıyor olmanız zaten üzerinizde bir kaygı yaratacaktır.Hem sizin beklentileriniz hem de sizden beklenenler bir yetişkinin ki gibi olacakken sizin bunları karşılama stiliniz geçmiş alışkanlıklarınız ile yani gençlik alışkanlıkları ile olabilir. Yaşadığınız durum yetersizlik ve güvensizlikle beslenen belirsizlik durumunun yarattığı kaygı.her başarısız girişiminizde bunu destekleyecektir. Her planlanmamış ve stratejik düşünülmemiş çabuk kararlar ile uygulamaya geçmenizde başarısızlığı. Size önerim gerçekçi beklentliler oluşturarak geçmişte elde edemediklerinize hayıflanmadan ve kendini suçlamadan en iyi yaptığınız şeyi, mücadele etmeyi sürdürmeniz. En azından şimdi başarısız olmanın birkaç yolunu daha önceki deneyimlerinizden biliyorsunuz değil mi?! Psk. Orhan Gümüşel

SORU
Merhaba... Öncelikle böyle bir hizmeti sunduğunuz için teşekkür ediyorum. Benim hayata karşı karamsar bakma sorunum var. Yaklaşık 2 yıldır panik atak tedavi görüyorum. O sorunum bayağı düzeldi ama yine de kendimi tam olarak toparlayamıyorum. Bunun asıl nedeninin ise 2 sonra asreke gidecek olmama bağlıyorum. İnanın her dakika bunu düşünüyorum. Bir türlü bu psikolojik durumdan kendimi kurtaramıyorum. Askerliğin herkez tarafından yapıldığını kendime söylememe rağmen bu devam ediyor. Ne yapmalıyım.
CEVAP
Panik bozukluğuna bazen depresyon ve her zaman kaygı da eşlik eder. Muhtemelen depresyon yüzünden hayata karamsar bakıyorsunuz. Kaygı yüzünden de askerliği gözünüzde büyütüyorsunuz. Eğer kullanıyorsanız ilaç dozunuzun arttırılması veya psikoterapi görmeniz, size oldukça yararlı olur. Kararı, elbette doktorunuz verecektir.

SORU
2 senedir günde 1 tane Efexor 75 ilaç kullanıyorum. uzun süre kullanmamın bir mahsuru var mı, ayağımda şişlikler ve kızarıklıklar oluştu, bu ilaçla ilgili midir? cevabınız için teşekkürler...
CEVAP
Hastalığınızı bilmeden ve hastayı değerlendirmeden ilaçla ilgili yorum yapmamız uygun olmayacaktır. Tedavinizi başlayan doktorunuzdan detaylı bilgi almanız daha uygundur. İlginiz için teşekkür eder, geçmiş olsun dileklerimi iletirim.

SORU
Depresyonun ilaçlı tedavisinden başka yöntemleri de var mı? Mesela elektrik akımı falan veriliyor diye duydum.Sanki reset yapar gibi denildiğini işittim.Bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.Şimdiden herşey için teşekkürler, selamlar
CEVAP
Ağır depresyon veya ilaç tedavisine dirençli durumlarda bazen psikotik bozukluklarda kullanılan bir yöntem olan elektrokonvulsif terapi(EKT) halk arasında şok tedavisi veya elektrik tedavisi olarakta biliniyor. Ancak bu uygulama için hekimin değerlendirme ile karar vermesi gerekir.

SORU
Sabit bir konuyu yıllardır unutmayarak gündeme getirip hem kendimi hemde eşimi üzüyorum geçmişteki yaşanmış bu konu her yaşanan şeyde hatırlıyorum unutamıyorum 1991 den beri pisokolojik tadavi görmekteyim şu an lustural ve tolvon kullanıyorum yaşam keyfim kalmadıyardımlarınızı bekliyorum teşekkürler
CEVAP
Aynı konuyu düşünüp durmaya ya ‘ruminasyon’ veya ‘obsesyon’ deriz. Lustral ve Tolvon bu gibi hallerde faydalıdır. Ancak şikayetiniz hala sürüyorsa, ya ilaç dozları arttırılmalı veya değiştirilmelidir. Buna elbette doktorunuz karar verecektir. İlaç dışı psikolojik tedaviler de size çok yararlı olur.

SORU
Benim sorunum 3 yıl önce şiddetli ve ani baş dönmesi ile basladı mr takibi yaptırdım mr larda mezensefalonda periaquaukal alanda biletarel talamusta sol lateral ventrikül atrium oksipitalhorn komşuluklarında milimetrik çaplarda T1Akesitlerde izointens T2A kesitlerde hiperintens lezyonlar saptandı mr sonucunda ms şüphesi var lakin klinik değerlendirmelerde ms izleri bulunmadığı bildirildi,baş dönmelerim daha çok harekete bağlı olarak özellikle yaz aylarında ve stres anlarında görülüyor
CEVAP
Mevcut şikayet ve MR bulgusu bir arada düşünüldüğünde olası tanılardan biri de MS’dir. Başka bir şikayetin eklenmemesi bu aşamada iyi bir durumdur. Fakat bu şüpheye yönelik yeni kontrastlı MR ve yapılmadıysa belden su alma işlemi yapılarak ileri inceleme yapılması gerekir. Bu nedenle bir nöroloji uzmanına başvurmanız uygun olur.

SORU
Uyku bozukluğu sorunum var.Benim şikayetim birden fazla bozukluğu kendimde bulmam.Sabahları uyanamama,gündüz ya da akşam sürekli uyku hali,ağır uyuma,sürekli yorgunluk.Şikayetlerim evlenmeden önce de vardı.Hipotroid hastasıyım,ilaç almıyorum.İlaç aldığım dönemdede şikayetlerimde bir azalma olmadı,depresyon yada psikolojik sorunlarında buna yol açabileceğini biliyorum ama benim uyku sorunum birden fazla olunca hormonal,nörolojik ya da psikolojik tedavi yöntemlerinden hangisine müracaat etmeliyim?
CEVAP
Öncelikle hipotroidi sorununuzun çözülmesini öneririm çünkü belirttiğiniz şikayetler bu rahatsızlıkta da sıklıkla görülen durumlardır. Aynı zamanda psikiyatrik yardım da alabilirsiniz.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!