Güncelleme Tarihi:
Almanya'daki Dresden Teknoloji Üniversitesi'nden bilim adamlarının araştırması, çikolatanın içindeki kakaonun dopamin hormonun salgılanmasını tetikleyen feniletilamin adlı bir bileşik barındırdığını, bunun da Parkinson'un belirtilerinin azalmasını sağladığını gösterdi.
HAFTADA 2 KEZ 85 GRAM SİYAH ÇİKOLATA VERİLDİ
Bilim adamları, Parkinson hastası katılımcılara haftada 2 kez 50 gram kakao içermeyen beyaz çikolata ve 85 gram siyah çikolata verdi. Daha sonra çikolatanın türünün hastalığa etkisi incelendi.
SİYAH ÇİKOLATA YİYENLERDE TİTREME BELİRTİLERİ AZALDI
Siyah çikolata yiyenlerin titreme gibi hastalık belirtilerinde azalma olduğu tespit edildi. Bilim adamları, Parkinson'un beynin dopamin üreten bölgesindeki sinir kaybından kaynaklandığını ve bu bölgenin beden hareketlerinin kontrolünden sorumlu olduğunu hatırlatarak kakaodaki feniletilamin bileşiğinin söz konusu hormonun salgılanmasını artırdığına dikkati çekti. Parkinson için yeni tedavi yöntemlerine ışık tutan araştırmanın sonuçları üniversitenin internet sitesinde yayımlandı.
ÇİKOLATANIN DİĞER FAYDALARI
Dr. Osman Müftüoğlu, çikolatanın sakinleştirdiğini, iyi bir uykuya yardımcı olabileceğini belirtirken yeni yapılan bazı araştırmalar bitter çikolatanın damar sağlığına da faydalı olduğunu ortaya koydu. Yapılan çalışmalara göre bitter çikolata damarlarda daha fazla nitrik oksit dolaşmasını sağlıyor ve bu da sağlıklı damarlar ile cinsel gücün artması anlamına geliyor. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, cinsel gücü artıran birçok ilacın da damardaki nitrik oksiti artırdığını ve bu sayede cinsel güce faydası olduğunu belirtiyor. Ayrıca İngiliz bilim adamlarının yaptığı başka bir araştırmaya göre de çikolatanın içinde bulunan flavonoid kalp sağlığına iyi gelerek kalp krizi riskini azaltıyor ve kadınlarda cinsel gücü artırmaya yardımcı oluyor.