Güncelleme Tarihi:
Karakteristik olarak tipik "sigara içici yüzü" veya "sigara derisi"n de artmış kırışıklıklar, soluk, hafif kırmızı-mor ya da kavun içi bir renk ve kuru bir cilt görünümü dikkati çeker. Uzun süredir sigara içenlerin tipik yüz görünümü, vaktinden önce yaşlı bir görünümdür. Sigara içici yüzünün nedenleri incelendiğinde sigara dumanı nedeniyle derinin neminin azalmasının etkenlerden biri olabileceği görülmüştür. Bir başka etken sigarayı dudakta sabit tutmak ya da dumanın gözü tahriş etmesini engellemek için sürekli yapılan yüz hareketleridir.
Sigaradaki nikotin, tırnaklar ve saçlarda sarımsı renk değişikliği yapabilir. Saçlarınız beyazlar. Sigaraya bağlı dudak kanserleri gelişebilir. Ayrıca sigara damarlarda daralmaya neden olup, tüm organlarda olduğu gibi, deride de besin ve oksijen akışını azaltır.
C ve A vitamini eksikliği yapabileceği için yara iyileşmesi gecikir, kanamalar artar.
Dikkat!
Bilimsel veriler, kesin ve net olarak, sigara içmenin dışsal deri yaÅŸlanmasına neden olduÄŸunu bildirmektedir. Her ne kadar cildin yaÅŸlanmasına uygun bir çok tedavi modeli varsa da bu gün için en etkili yaklaşım, koruyu tedavidir.Â
  Sigara içiyorsanız!
" Mutlaka cildinizin sağlığı için bir dermatolog desteği alın…
" Beslenme desteÄŸi olarak antioksidanlar (en az 2gr Vitamin C/gün, 1-2 gr Vitamin E/gün, flavonlar vb.) kullanın…   Â
" Kullandığınız kozmetik ürünlerin antioksidan bileşimler içermesine dikkat edin…
" Günde en az 2 litre sıvı tüketin…
" Bol meyve ve sebze tüketin. A, C, E vitaminlerinden zengin olan kırmızı ve yeşil sebzeleri, E vitamininden zengin olan zeytinyağıyla birlikte tüketmek vücudun sigaranın oluşturduğu tahribatı kolay onarmasını sağlar.