Güncelleme Tarihi:
Gündelik hayatımızdaki çok küçük ayrıntılar, bazen soyumuzu sürdürmeyi bile engelleyebilir. Mesela kadınlar için seksiliğin sembolü haline gelen şu g-string... Seksi olmasına seksi, ama bazen seksin gerçek işlevini, yani üremeyi engelleyebiliyor. Nasıl mı? Bir kere yapısı gergin! Kumaşında da naylon bulunduğundan, kadın genital organında hijyenik olmayan nemli bir ortam yaratıyor.
İnceliği nedeniyle tahrişe sebep oluyor. Anadolu Sağlık Merkezi Kadın Sağlığı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aydın Arıcı, “Eğer ki seksapeliteniz g-stringsiz olmaz diye düşünüyorsanız, en azından pamuklu kumaştan olanları tercih edin” diyor. Zira pamuklu olanı daha az nemli bir ortama neden oluyor. Şakayla karışık bir noktaya daha dikkat çekiyor Prof. Arıcı. “Gerçi g-string’in eşinizin üretkenliğini artıracağı kesin. Ama sizinkini etkileyebilir. Etkilemese bile hastalıklara neden olup keyfinizi kaçırabilir” diyor.
EN AZINDAN PAMUKLUSUNU GİYİN
Hocam dünkü yazımızda kimyasal ilaçların ve radyasyonun kadında kısırlığa sebep olabildiğini söylemiştiniz. Bir de dar pantolon giymeyin derler. Gerçekten de etki eder mi?
Dar pantolon giymenin kadında üretkenlik açısından fazla etkisi yoktur. Sadece çok dar pantolon giyilirse, nemli ortam yarattığı için mantara sebep olur. Bu yüzden kadınlara naylon iç çamaşırı tavsiye etmeyiz, dokuların nefes alıp verebilmesi için...
Biliyorsunuz, kadınlar artık doğru düzgün iç çamaşırı bile giymiyor. G-string’i tercih ediyorlar. Onun zararı var mı?
Muhakkak ki var. Kadınların çekici olmak için bu işkenceye katlanmalarını benim de aklım almıyor. Üstelik hiç de sağlıklı bir giysi değil.
Neden?
(Gülüyor) Şimdi aslında birçok erkek memnun bu iç çamaşırından. Belki bu açıdan bakıldığında üretkenliği de artırıyor. Ama sağlık açısından, muhakkak tahrişe sebebiyet verebiliyor. Bu yüzden hiç olmazsa g-string’lerin de pamuktan olanlarını tavsiye ediyoruz. Bir de, bizim konumuz değil ama g-string’i dış hemoroiti olan kadınlara kesinlikle tavsiye etmiyoruz.
Sadece hemoroiti olanlara mı tavsiye etmiyorsunuz?
Hayır... Aslında bilimsel olarak zararı tam olarak ispatlanmış değil. Ama sürekli tahriş enfeksiyonlara yol açabilir. Enfeksiyon da eğer tedavi edilmezse içerlere kadar gidebilir..