Sakal, bıyık ve favori ekiminde Safir Fue tekniği

Güncelleme Tarihi:

Sakal, bıyık ve favori ekiminde Safir Fue tekniği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2023 07:00

Erkeklerde sakal ve bıyık ilk çağlardan beri güç, tecrübe, güvenilirlik gibi birçok karakteristik özelliği temsil ediyor.

Haberin Devamı

Bunun yanı sıra karşı cinsi etkilemek açısından da önemli bir role sahip. Ancak gerek genetik, gerek çevresel ve yaşamsal şartlardan dolayı her erkek istediği gibi görkemli sakal ve bıyıklara sahip olamıyor. Bu kendinden hoşnutsuzluk hali, özgüven eksikliği ve psikolojik sorunları beraberinde getirebiliyor. Tüm bu nedenlerle sakal ekimi, bıyık ekimi ve favori ekimi, saç ekimiyle beraber her dönemde erkeklerin en çok yaptırdığı estetik operasyonların başında geliyor.

Günümüzün güncel saç ekimi yöntemi olan Safir FUE tekniğiyle yapılan sakal ekimi, bıyık ekimi ve favori ekimi; erkeklerin kendi kıl köklerinden oluşan, sakal ve bıyığa sahip olmasını sağlıyor. Sakal, bıyık ve favorisi dökülmüş olan, çıkmayan ya da yoğunluğu istenilen sıklıkta olmayan erkekler; bu ekim yöntemiyle istedikleri görünüme sahip olabiliyor. Sakal, bıyık ve favori ekiminde sedasyon uygulaması ve ACell tedavisi ile kombine bir şekilde gerçekleştiriliyor. 

Haberin Devamı

Sakal, bıyık ve favori ekiminde Safir Fue tekniği

Ekim sonrası doğallık ve uyum önemli

Ekim başlamadan önce doktor kişinin taleplerini dinleyerek yüz, kıl ve cilt yapısına göre ekim alanını belirliyor. Belirlenen modele göre gerekli hesaplamalar milimetrik ölçüde yapılarak hangi bölgeye kaç greft (saç kökü) ekileceği planlanıyor. Saçlar derinden 45 derecelik, sakal ve bıyık ise 10 derecelik bir açıyla çıkıyor. Ekim işlemi sonucu çıkacak kılların doğal ve kişinin orijinal sakal, bıyık ve favorileriyle uyumlu olması gerekiyor.

Planlamanın ardından greft’lerin toplanması için kişinin ense bölgesi tıraşlanıp sterilize ediliyor. Ardından anestezi hekimi tarafından kişiye ağrı kesici ve rahatlatıcı ilaç kombinasyonu veriliyor.

Sedatif ilacın etkisini hemen göstermesi sayesinde kişi sakinleşip rahatlıyor. Bilinci açık olarak hafif bir uyku haline geçiyor. Ardından içeriğinde vitamin, mineral ve ilaç bulunan ACell saçlı deriye “microneedle” adı verilen bir cihaz yardımıyla enjekte ediliyor.

Haberin Devamı

Safir fue tekniğiyle sık mikrokanallar açılıyor

Ardından saç kökleri donör (ense bölgesi) bölgeden mikromotorlarla büyük bir titizlikle alınıyor. Bu işlem yapılırken çok ince uçlar kullanılması ense bölgesinde tahribat oluşmamasını, diğer köklerin zarar görmemesini sağlıyor. Toplanan greft’ler özel bir solüsyonun içerisinde beklerken ekim bölgesinde kanal açma işlemi yapılıyor. Safir FUE tekniğine adını veren safir uçlu kalemlerle hedef bölgeye çok küçük ve sık mikrokanallar açılıyor. Hem ekilen kökler açılan kanallara tutunuyor hem de kabuklanma azalarak hedef bölge iyileşiyor.

Üçüncü ve son aşamada ise greft’ler tek tek; açılan kanalların ve o bölgede bulunan kılların doğal çıkış açısına, yönüne ve kavisine uygun bir şekilde titizliğinde ekiliyor. Bu noktada sakal ve bıyığın, bulunduğu yerdeki kılların kavisine uygun bir şekilde, doğru açıyla ekilmesi büyük önem taşıyor. Ekim işlemi uygulama alanına ve ekilen kök sayısına bağlı olmakla birlikte ortalama 4-5 saatte tamamlanıyor.

Haberin Devamı

Kısa zamanda görsel bütünlük sağlanıyor

Operasyon tamamlandıktan sonra 15 gün içinde ekilen kıl köklerinin kabuklanma ve dökülme süreci başlıyor. Bu evre yaklaşık üç ay sürüyor. Üç ay sonra ise ekilen kökler istenen açıda ve sıklıkta uzamaya başlıyor; zamanla yeni yeriyle görsel bir bütünlüğe kavuşuyor.

Sakal, bıyık ve favori ekiminde Safir Fue tekniği

Günlük rutine dönüş mümkün

Estetik kaygılar taşımadığı takdirde kişi aynı gün sosyal yaşama ve günlük rutinlerine dönebiliyor. Operasyonu takip eden iki haftalık süreçte deniz, havuz ve solaryuma girilmemesi; yoğun güneş ışığından ve aşırı efor gerektiren sporlardan kaçınılması tavsiye ediliyor.

Haberin Devamı

Sakal, bıyık ve favori ekiminde Safir Fue tekniği

 

BAKMADAN GEÇME!