Güncelleme Tarihi:
Sağlıklı beslenme vücut sağlığı için besin değeri yüksek olan, günlük alınması gereken protein, yağ, karbonhidrat, vitamin ve minarel yüklü gıdaların dengeli olarak tüketilme şeklidir. Sağlıklı beslenme 7’ den 70’ e herkesi ilgilendiren önemli bir husustur. Vücudun sağlıklı olması için gerekli olan dengeli beslenme, dikkat edilmesi gereken bir noktadır. Bu kadar önem arz eden sağlıklı beslenme alışkanlığının en kısa sürede hayatınıza girmesini sağlamak da sizin elinizde…
Sağlıklı beslenme alışkanlığını kazanmak!
Sağlıklı beslenme alışkanlığını kazanmak için ilk olarak yaşam şeklimizde ufak değişiklikler yapmamız gerekiyor. Yapacağımız değişikliklerin yavaş ve köklü olmasına özen göstermelisiniz. Sağlıklı beslenme alışkanlığını aslında çocukken kazanılması daha doğru olacaktır. Yaşam boyu sürecek olan sağlıklı beslenme alışkanlığının kazanılmaması önemli sağlık sorunları da beraberinde getirecektir. Günümüzde sağlıklı beslenmemekten kaynaklanan en büyük sorun obezite, yüksek tansiyon ve kalp hastalığıdır.
Sağlıklı beslenme çeşitleri nelerdir?
Öğün atlamadan, az az ve sık sık yemek yeme alışkanlık haline getirilmelidir. Hatalı beslenme alışkanlıklarından olabildiğince uzak durulmalıdır. Üç beyazdan uzak durduğumuz takdirde sağlıklı bir vücuda kapı aralamış olursunuz. Tam tahıllı besinler, çiğ sebze, meyve, süt ve süt ürünleri tüketerek de sağlıklı beslenebilirsiniz.
Sağlıklı beslenme ve hayatınız
Hayatınızda yeme alışkanlıklarınızı gözden geçirerek, öğünlerde neler yediğinizi, öğün arasında açlığınızı bastırmak için ne tükettiğinizi sorgulamanız lazım. Tüm gün boyunca yediklerinizi bir kenara not ederek, yedikleriniz arasında sağlıksız gördüğünüz besinlerin yerine sebze ve meyve tüketimini fazlalaştırmak sizin lehinize olur. Bol bol su tüketmeye çalışın. Su tüketimi vücudumuz açısından çok önemlidir. Kahvaltı sağlıklı beslenme açısından ilk adımdır, kahvaltısız güne başlamayın. Sağlıklı bir bünye, sağlıklı beslenme alışkanlığından, sağlıklı beslenme de sağlıklı yiyeceklerden geçer.