Sağlık Bakanlığı: Çarşamba tatil olsun

Güncelleme Tarihi:

Sağlık Bakanlığı: Çarşamba tatil olsun
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2007 11:49

İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul'da engelli ve hasta kamu personellerine 2 gün izin verildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ İÇİN TIKLAYIN...

SICAKLIK DAHA DA ARTACAK

SICAKLIK BİR CAN DAHA ALDI

İstanbul Valisi Muammer Güler, aşırı sıcaklar nedeniyle 26 Haziran Salı ve 27 Haziran Çarşamba günlerinde hamile, engelli ve kronik hastalığı olan kamu görevlilerinin izinli sayılmalarına karar verildiğini söyledi. Sağlık Bakanlığı'nın önerisinin ardından ilk etapta Bursa'da da aynı şartları taşıyan kamu çalışanları için iki gün, İzmir'de ise engelli kamu çalışanları için üç gün idari izin verildi.

İstanbul Valisi Güler, aşırı sıcaklar nedeniyle Valiliğin durum değerlendirmesinin ardından basın toplantısı düzenledi. Güler, 26 Haziran Salı ve 27 Haziran Çarşamba günlerinde hamile, engelli ve kronik hastalığı olan kamu görevlilerinin idari izinli sayılacağını açıkladı. Vali Güler, açık havada çalışanlar için idari amirlerinin çalışma saati başta olmak üzere gerekli tedbirleri alacağını söyledi. Aşırı sıcaklar nedeniyle sağlık ve güvenlik birimlerinin de gerekli önlemleri alacağını ifade eden Güler, özel kuruluşları da hamile ve kronik hastalığı olan çalışanlarının durumunu gözetmeleri önerisinde bulundu.

Haberin Devamı

Güler, vatandaşlarımızın aşırı sıcaklardan zarar görmemesi için mecbur olmadıkça dışarı çıkmamaları, sıcaktan olumsuz etkilenen, sıcak çarpmasına maruz kalan vatandaşların da 112 Acil Servisinden yardım istemeleri ve en yakın sağlık kuruluşuna başvurmaları gerekmektiğini ifade etti.

Güler, sıcaklığın mevsim normalleri üzerinde seyretmesi nedeniyle serinlemek için denize giren vatandaşları da uyararak belirlenen yerlerin dışında denize girmemeleri gerektiğini kaydetti.

Valilik ayrıca, İl Sağlık Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, ilçe ve belde belediyelerince bölgelerinde bulunan sağlık kuruluşları tarafından vatandaşların sıcaktan olumsuz etkilenmeleri durumunda alınacak önlemlerin arttırıldığını duyurdu.

İZMİR'DE DE 3 GÜN İZİN

İzmir Valiliği, aşırı sıcak nedeniyle 26- 27- 28 Haziran tarihlerinde engelli, hamile ve kronik rahatsızlığı olan kamu çalışanlarının idari izinli sayılacağını duyurdu.

Haberin Devamı

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, 27 Haziran Çarşamba günü hava sıcaklığının son yılların ortalamasının üzerine çıkarak gölgede 41 derece olacağı; bazı iç kesimlerde de 1- 2 derece fazla olabileceği; nem oranının ise yüzde 36'ya ulaşacağına dikkat çekildi. Bu derecedeki sıcaklığın özellikle sağlık yönünden bazı sakıncalar doğuracağının gözönüne alınarak alınan önlemler şöyle açıklandı:
“26, 27, 28 Haziran günleri için kamuda çalışanlardan; engelliler, hamileler, kalp, tansiyon, astım, kanser gibi kronik sağlık sorunu olanlar; Daire Müdürlerinin bilgisi dahilinde ‘idari izinli’ sayılacaklardır. Sağlık Müdürlüğü'nce; personel, araç, gereç, nöbetçi sağlık kurum ve kuruluşları, 112 acil servisleri ile ilgili planlama ve düzenlemeler yapılarak, gerekli önlemler alınacaktır. Çevre ve Orman Müdürlüğü'nce; orman yangınları ile ilgili olarak aldıkları önlemler gözden geçirilerek sürdürülecektir. Güvenlik ve trafik hizmetleri açısından, İl Jandarma Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü; trafik hizmetlerine ağırlık vererek; zorunlu olmadıkça 10.00- 16.00 saatleri arasında trafiğe çıkmamaları konusunda vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi ve uyarılması sağlanacaktır.”
İzmir Valisi Cahit Kıraç, “Hava sıcaklığının artmasından dolayı, herhangi bir olumsuz ya da üzücü bir durumun yaşanmaması için, vatandaşlarımızın; alınan önlemlerin yanı sıra yapılan uyarılara gerekli duyarlılığı göstermelerini rica ediyor; İzmirli hemşerilerime sağlık ve esenlik diliyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!