Saça iyi gelen yağlar nelerdir? Saça en iyi gelen yağ karışımları ve tarifleri

Güncelleme Tarihi:

Saça iyi gelen yağlar nelerdir Saça en iyi gelen yağ karışımları ve tarifleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2022 16:33

Argan yağı, zeytinyağı, jojoba yağı ve Hindistan cevizi yağı başta olmak üzere saça iyi gelen ve koruyan pek çok doğal yap bulunmaktadır. Saça parlaklığını geri kazandıran Hindistan cevizi yağı, E vitamini oranı yüksek olan zeytinyağı, saçı besleyerek hızlı uzamasını sağlayan argan yağı belirli aralıklar ile kullanılmaktadır. Saçın dibinden ucuna kadar koruma gerçekleştiren bu yağlar sayesinde saç mat görünümden uzaklaşmaktadır. Saça iyi gelen yağlar ve saç yağ karışımları nelerdir sizler için derledik.

Haberin Devamı

Saça iyi gelen yağlar saçın zarar görmüş alanlarını tedavi etmeye ve yeniden canlılık kazandırmaya yardımcı olmaktadır. Kimyasal ürün kullanımı ve ısı görmesi ile saçlar zaman içerisinde mat ve kuru bir görünüm almaktadır. Saç dökülmeleri ve cansız kalması da yaşanılan en büyük problemlerden biridir. Saç diplerinden başlayarak tüm yüzeyini canlandırmak isteyen kişiler doğal ve bitkisel olan yağlar ile saça terapi uygulamaktadır.

 Saça İyi Gelen Yağlar Nelerdir?

Saçı şekillendirmeye yardımcı olan ısı ürünlerinin kullanılması saçın zaman içerisinde yıpranmasına neden olmaktadır. Yıpranmış ve canlılığını yitirmiş olan saçlarda dökülme ve kırılmalar meydana gelir. Oldukça hassas bir yapıya sahip olan bu saçları güçlendirmek için yağ terapileri ve maskeleri uygulanmaktadır. Uygulanan bu maskeler ile saç eski görünümüne kavuşmaktadır. Saça iyi gelen yağlarda Hindistan cevizi yağı kuruluğu giderme adına birebir seçim olmaktadır. Saçın parlaklığının artmasını sağlayarak saça canlı bir görünüm kazandırmaktadır.

Haberin Devamı

Tamamen bitkisel olan bu yağ sayesinde cansız ve uzamayan saçlara bakım uygulanarak eski görünümünü kısa süre içerisinde geri getirmektedir. Hindistan cevizi yağı E vitamin bakımından da saçın desteklenmesini sağlar. Saç direncini arttıran bu vitamin yağı sayesinde deride oluşan kepekler de zaman içerisinde ortadan kaybolmaktadır. Nem oranını dengeleyerek saçtaki kuruluğu giderir. Jojoba yağı saç kırılmaları yaşayan kişilerin tercih ettikleri bitkisel yağlardan biridir. Jojoba yağı saçta oluşan kırık görünümünü tedavi ederek tamamen ortadan kaldırmaktadır.

Saça nem kazandıran jojoba yağı aynı zamanda kuruluğun azalmasını sağlar. Kepekli saç derisine sahip olan kişiler hafta bir uyguladıkları jojoba yağı maskeleri ile kepekten saçı arındırmaktadır. Saç derisini ve saç telini yumuşatmaya yardımcı olur. Anti alerjik yapısı sayesinde herkese ve her saç tipine uygun yağlardan biridir. Vitamin oranı yüksek olan yağ çeşitlerinden biridir. Kokusu ile büyüleyen doğal yağlardan bir diğeri ise lavanta yağıdır. Lavanta yağı saçın uzamasını destekleyen en önemli ürünlerden biridir. Saçı 0 oranında besleyerek canlılık kazandırır.

Haberin Devamı

 Saç kırıklarını gidermeye ve mat görünümden saçı uzaklaştırmaya yardımıcı olan lavanta yağı ile belirli aralıklar içerisinde saç maskeleri yapılmaktadır. Saç maskesi için tercih edilen lavanta yağının pek çok besleyici özelliği bulunmaktadır. Düzenli kullanımda saça eski parlak görünümü geri kazandırmaktadır. Saç diplerine masaj yapılarak uygulanan bu yağ aynı zamanda kan dolaşımını hızlandırarak saçın hızlı uzamasını sağlar. Bunun yanında üzüm çekirdeği yağı da saçı beslemeye yardımcı olan en güçlü yağlar arasında yerini almaktadır.

 Saça En İyi Gelen Yağ Karışımları ve Tarifleri

Üzüm çekirdeği yağı içerisinde yüksek E vitamini barındıran ürünlerden biridir. Linoleik asit bulunan bu yağ saçı kökten uca beslemeye yönelik uygulanmaktadır. Kuruluğun giderilmesine ve saça gerekli olan nemi vermesine yardımcı olmaktadır. Üzüm çekirdeği yağı içerisinde bir tatlı kaşığı jojoba yağı ve Hindistan cevizi yağı eklenmektedir. Daha sonra saç diplerinden başlanarak tüm saça eşit miktarda uygulanmaktadır. Avokado yağı da saçı besleyen en güçlü bitkisel yağlardan biridir. Jojoba yağı ile karıştırılan bu yağ içerisine yarım limon eklenerek saça uygulanmaktadır.

BAKMADAN GEÇME!