Güncelleme Tarihi:
BİLGİSAYAR DESTEKLİ SAÇ ANALİZİNİN FAYDASI NEDİR?
Bilgisayarlı destekli saç analizi saçla ilgili gerekli algoritmalara ulaşılmasını sağlar. Bunlar arasında alopesi tanısı, bilgisayar grafikleri, bilgisayar destekli dökülme tanısı, saç analizi, ekilecek saçın bilgisayarlı tasarımı gibi destekler sunar.
Saç ekimi işleminde bu analizler sayesinde saçtaki dökülme oranına, saçın sağlığı hakkında bilgiye, donör bölgeden ne kadar saç kökü alınabileceğine, seyrelme ve dökülmenin olduğu bölgelerde ne kadar grefte ihtiyaç olduğuna, saç analizi ile saç telinin kalınlığına ve saç köklerindeki mevcut saç yoğunluğuna yapılan matematiksel hesaplamalarla karar verilir.
BİLGİSAYAR DESTEKLİ DONÖR BÖLGE ANALİZİ NASIL YAPILIR?
Bilgisayar destekli saç analizi, FUE teknikle saç ekim operasyonlarında muayene sırasında kullanılan teknik bir uygulamadır. Bu sayede sağlıklı saç kökünün alınacağı donör bölgesi olan enseden alınması mümkün sağlam saç kökü sayısı da matematiksel olarak hesaplanır.
BİLGİSAYAR DESTEKLİ SAÇ ANALİZİ NASIL YAPILIYOR
Yine aynı şekilde saç dökülmesinin yoğun olarak yaşandığı tepe ve yan bölgelere ekilmesi gereken sağlıklı saç kökünün sayısı da yine bilgisayar destekli saç analizlerinin ardından belirlenir.
Ekilen her saç kökünden ortalama 1 ile 3 arasında saç teli çıkar. Bilgisayar destekli saç analizi sayesinde ekilen her saç kökünden ortalama kaç sağlıklı saç teli çıkacağı da önceden hesaplanabilir. Buna göre özellikle seyrek olması gereken bölümlerde buna göre ekim işlemi yapılır ve doğal görünüme engel olacak fırça gibi birden yoğun bir şekilde yükselen saç görünümünün de kontrol edilmesi sağlanıyor.
BİLGİSAYAR DESTEKLİ 3D TASARIM NEDİR?
“Saç ekim işleminden sonra nasıl bir görünüme sahip olunabileceği de bilgisayar destekli cihazlar sayesinde üç boyutlu olarak görüntülenebiliyor. Hasta saç ekiminden önce saç tasarımı üzerindeki isteklerini ve beklentilerini cerrahına iletebiliyor. Böylece sonrasında sürpriz görünümler ile karşılaşma riskini düşürebiliyor.”
arpanetmedya.com'a katkılarından dolayı teşekkürler.