Güncelleme Tarihi:
Ekime karar verdiniz ve kafanızda sorular varsa
Fotoğraf çektirmekten kaçınma, gün geçtikçe artan seyrekleşmeyi şapka takarak gizleme, gür saçlılara imrenerek bakma ve en önemlisi beğenilmeme veya kabul görmeme kaygısı sebebiyle kendiniz için bir adım atıp saç ekimi yaptırmaya karar verdiniz.
Saç ekimi sürecinde sizi neler bekliyor? Bu süreçte neler yapmalı, nelerden kaçınmalısınız? İşte saç ekimi yaptırmadan önce mutlaka bilmeniz gerekenler.
Saçınız dökülüyorsa önce uzman hekime danışmalısınız
Saçlarınız güçsüz ve cansız; her gün daha fazla tel dökülüyor. Ve durum özgüveninizi azaltarak sizi üzüyor. Fotoğraflarda flaşın iyice belirginleştirdiği saçsız alanlar ise gün geçtikçe artıyor. Belli ki saçlarınız hasta, yardım istiyor.
Tıpkı bir yerimiz ağrıdığında doktora gittiğimiz gibi saçlarımız sağlığını kaybettiğinde de doktora gidip neler yapabileceğimizi danışmamız, tedavi olmamız gerekiyor.
Günümüzde kişiye özel uygulanan birçok saç ekimi ve tedavi yöntemi bulunuyor. Kişiye özel bu uygulamalar için saç ekimi ve tedavileri alanında uzman bir hekime görünmeniz gerekiyor. Doktor saçlarınızın neye ihtiyacı olduğu, tedavide nasıl bir yol izlenmesi gerektiği konusunda sizi bilgilendirecektir. Saç tedavilerinin yanı sıra saç ekimi yöntemlerine dair de bilgi verecek, hangi saç ekimi tekniğinin sizin için en ideal yöntem olduğunu belirleyecek; bir yol haritası çıkaracaktır.
Güvenilir klinikler tercih edilmeli
Saç ekiminizi mutlaka saç ekiminde uzman bir doktor gerçekleştirmeli. Ekiminizi gerçekleştirecek kliniğinizi seçerken kalite standartlarına sahip, hasta memnuniyetini önem veren ve Sağlık Bakanlığı tarafından denetlenen merkezleri tercih etmenizi öneriyoruz.
Ekim öncesi ve sonrası yapmanız/yapmamanız gerekenler
Saç ekimi yönteminin ve destekleyici tedavilerin doğru uygulanması elbette çok önemli. Ancak saç ekimi işleminin başarıyla sonuçlanması için sizin de ekim öncesinde ve sonrasında yapmanız ve yapmamanız gerekenler süreçler mevcut. Saç ekimi işleminden en az 24 saat önce sigara, alkol ve kafein tüketimini bırakmanız gerekiyor.
Kronik bir rahatsızlığınız ve sürekli kullandığınız bir ilaç varsa öncesinde ekiminizi gerçekleştirecek doktorunuzla paylaşmalısınız. Kan sulandırıcı ve kullandığınız diğer ilaçları sizi takip eden doktorunuza sorarak ekimden bir hafta önce izniyle kullanmayı bırakmalısınız. Saç ekimi sonrasında ise yaklaşık bir ay süresince deniz, havuz ve solaryuma girilmemesi, yoğun güneş ışığına maruz kalınmaması ve ağır sporlardan kaçınılması sonucu etkileyen faktörlerden.
Ekim sonrası destekleyici tedaviler
Saç ekiminden sonra destekleyici saç tedavilerinin uygulanması bu süreci hızlandırıyor. Kısacası gür, sağlıklı ve kendi saçınızdan ayırt edilemeyecek doğallıkta saçlara kavuşmanız için saçlarınıza yaklaşık bir yıl vermeniz ve sabretmeniz gerekiyor.
Bu ilk bakışta uzun bir zaman gibi görünebilir. Ancak özelliklerle erkeklerde yüzde 99 oranında genetik olan saç kaybı sorununun 9 ila 12 ay gibi bir sürede kalıcı olarak çözülmesi aslında saç ekimi işleminin ne kadar başarılı bir tedavi olduğunu ortaya koyuyor.