Sabri Ülker uluslararası bilim ödülü başvuruları başladı

Güncelleme Tarihi:

Sabri Ülker uluslararası bilim ödülü başvuruları başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2015 12:13

Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı tarafından “araştırma, eğitim programları ve diğer girişimleri desteklemek” misyonuyla düzenlenen 3. Sabri Ülker Uluslararası Bilim Ödülü yarışması başvuruları başladı.

Haberin Devamı

Türkiye’de ve uluslararası alanda yoğun katılımın beklendiği Sabri Ülker Uluslararası Bilim Ödülü’nün bu yıl belirlenen konusu ise ‘Toplum sağlığı ve beslenme’.

Sabri Ülker Uluslararası Bilim Ödülü akademi, endüstri ve araştırma enstitülerindeki genç araştırmacıları ve bilim insanlarını teşvik etmek; araştırmaların toplum faydasına sunulmasına destek olmak amacıyla üçüncü kez düzenleniyor.

Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı’nın 2014 yılında ilk kez hayata geçirdiği Sabri Ülker Uluslararası Bilim Ödülü, bu yıl başvurularda yaş sınırı getirerek özellikle genç bilim insanlarının katılımını hedefliyor. “Toplum sağlığı ve beslenme” temalı yarışmanın kazananı 100 Bin TL’nin sahibi olacak.

Sabri Ülker uluslararası bilim ödülü başvuruları başladı

Haberin Devamı

Tamamlanmış ve uygulanabilir projeler ile www.sabriulkerfoundation.org adresi üzerinden, sadece İngilizce başvuru yapılan Sabri Ülker Uluslararası Bilim Ödülü yarışmasına katılım için üst yaş sınırı 45 olarak belirlendi. Son başvuru tarihi 1 Mart 2016 olarak belirlenen ödül, Harvard Üniversitesi Toplum Sağlığı Fakültesi bünyesinde yer alan Sabri Ülker Merkezi tarafından Mayıs 2016’da İstanbul’da düzenlenecek “Metabolizma ve Yaşam Sempozyumu’ndaki ödül töreni ile sahibini bulacak. Genç bilim insanlarını desteklemek ve bilimsel araştırmaları teşvik amacıyla düzenlenen yarışmaya Türkiye ve dünyadaki akademi, endüstri ve araştırma enstitülerinden bireysel ya da ekip olarak başvuru yapılıyor.

Sabri Ülker Uluslararası Bilim Ödülü’nü 2014 yılında gıda güvenliği alanındaki projesiyle Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Gülay Bayramoğlu, 2015 bitkisel sterol kullanılarak geliştirdiği ürünle TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsü’nden Doç. Dr. Cesarettin Alaşalvar ve ekibi almıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!