Güncelleme Tarihi:
Oğuzhan, halk arasında Ramazan ayında uzun aç kalma süresine bağlı olarak zayıflanabileceği yönünde yanlış bir inanış olduğunu söyledi.
Ramazan ayında metabolizma yavaşladığı için kilo alma riski bulunduğunu belirten Oğuzhan, şöyle devam etti:
“Özellikle ramazan ayının ilk bir haftalık ya da 10 günlük döneminde organlar değişen şartlara adaptasyon sağlıyor, metabolizma yavaşlıyor. Çünkü az ürün geliyor, vücut da gelen az ürünle idare etmek zorunda kalıyor. Bu süreç sonrasında tüketimi artırırsak kilo almaya başlarız. Çünkü metabolizma 10-15 gün sonra gelen her gıdayı depolama eğilimine giriyor. Bir daha hiç yemek gelmeyecekmiş zannediyor. Bizim iftar sofralarımız zengin olur, iftar davetlerimiz çok olur. Bu davetlerde yemeğin dozunu kaçırırsak kilo alırız.”
"BÖREK ÇABUK ACIKTIRIYOR"
İftarda orucun bir bardak su ile açılmasını, ardından çorba ve salata yenilmesini öneren Oğuzhan, şunları anlattı:
“10-15 dakikalık aranın ardından da ana yemeklere geçilmesinde fayda var. Tabi 16-17 saat açlık ve susuzluk söz konusu. Bu nedenle mutlaka sahura kalkılmalı. Sahurda da hamur işlerinin tok tutacağına inanılıyor ancak bu yanlış. Aşırı karbonhidratla beslendiğimizde, ilk etapta bir doygunluk hissi oluyor ama sonrasında çabuk bir acıkma meydana geliyor. Tabi pasta, börek yiyelim ama yanında protein de alalım. Bizi tok tutacak olan proteindir. Yiyeceğimiz unlu mamülleri yoğurt, az yağlı süt, ölçülü miktarda yumurta ile kombine edelim.”