Otizmli Beril artık okullu

Güncelleme Tarihi:

Otizmli Beril artık okullu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2013 00:00

Yetenek sınavını kazanmasına rağmen rahatsızlığı nedeniyle güzel sanatlar lisesine alınmadığı ileri sürülen, müzik tutkunu otizmli 15 yaşındaki Beril Zorlu, hayaline kavuştu ve okullu oldu.

Haberin Devamı

İZMİR’de yaşayan Beril Zorlu’ya henüz 2 yaşındayken otizm teşhisi konuldu. Tutkusu müzik olan, 2.5 yıldır piyano dersi alan ve 2 kez bireysel konser veren Beril, bu yıl ilköğretimden mezun oldu. Dokuz Eylül Ortaokulu, düzenlediği Yönetsel Rapora, “Eğitimine güzel sanatlarda devam etmeli” diye yazdı. O da özel yetenek sınavlarına girdi. Sağlıklı çocuklarla eşit şartlarda yarıştı. İzmir Ümran Baradan Güzel Sanatlar Lisesi’nin ilk sınavında “kazanamadığı” açıklandı. Boş kontenjanlar için yapılan ikinci sınavda okulun internet sitesinde adı “Kazandı” diye ilan edildi. Aile bütün gece kutlama yaptı. Ancak aynı gece adı kazananlar listesinden çıkarıldı, yerine başka bir isim konuldu. Okul yönetimi listeden adının çıkarılmasını “Kızınız yeteneksiz, hatalı liste yayınlanmış, zaten bu okulda okuyamaz” açıklamasıyla savundu. Beril’in annesi, aynı zamanda Otistik Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği 2’nci Başkanı, Otizm Platformu Dönem Koordinatörü Temsilcisi olan Yeşim Zorlu, okula, ‘Kaynaştırma öğrencisi olduğu için özel düzenleme yapılmasını’ istemek için gittiğinde okul müdürünün ‘Burası kaynaştırma okulu değil’ dediğini iddia etti.

Haberin Devamı

BAKANDAN DESTEK


Hukuk mücadelesine hazırlanan Yeşim Zorlu’nun isyanını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de duydu. Şahin, anne Zorlu’ya telefon açıp, gereken desteğin verileceğini söyledi. Yeniden kendisine hak tanınan Beril, girdiği ikinci sınavdan da başarıyla çıktı. Mutluluktan havalara uçan Beril, kaydını yaptırdığı Kemalpaşa Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’ne geçen pazartesi günü başlayarak okullu oldu.

'KIZIM GURURUM'

Kızının müzikteki başarısıyla gurur duyduğunu söyleyen anne Yeşim Zorlu sevincini şöyle dile getirdi: “Okulunun ve arkadaşlarının Beril’in gelişimine çok katkısı olacağı muhakkak. Bu sürecin normal gelişim gösteren öğrencilere de olumlu katkıları olacağına, farklılıklarla uyum içinde yaşanacak bir toplum için bu uygulamaların çok önemli olduğuna inanıyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!