Narın faydaları neler? Nar kabuğu çayı nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Narın faydaları neler Nar kabuğu çayı nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2017 15:27

Kış meyvesi nar tezgahlardaki yerini almaya başladı, faydaları merak konusu oldu. Milattan önce 3200'lere dayanan belgelerle kanıtlı geçmişi olan cennetin yiyeceği olarak kabul edilen nar, hem taneleri hem de kabuğuyla tam bir şifa kaynağı. Peki narın faydaları neler? Nar kabuğu çayı nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Bilmecelere, mitolojilere konu olan narın en önemli faydası, son yılların korkulu rüyası kanser hastalığına karşı koruyucu güçlü bileşikler içeriyor olması. Mevsiminde düzenli olarak tüketilen bir çay bardağı nar suyu ya da bir kase nar tanesi, yaban mersini ile eşdeğer, portakal, yeşil çay ve havuçtan oldukça yüksek oranlarda antioksidant madde içeriyor. İşte kalp, damar, mide ve daha birçok sağlık sorununda deva olan narın diğer faydaları!

NARIN FAYDALARI

Bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

İçerdiği flovanoidler, vitaminler, polifenoller, antosiyaninler, taninler vasıtasıyla kolesterol ve şekeri de dengeliyor. Kalp ve damar sağlığımızı koruduğu gibi kanser hücrelerinin gelişmesini çok önemli oranda engelliyor.

Nar kabuğu da faydalıdır ancak pek bilinmediği için kabuklar genellikle çöpe atılıyor.

Haberin Devamı

Potasyum ve demir minerali ile C vitamini açısından çok zengin bir meyve olan nar, B1, B2 vitaminleri ile kalsiyum ve fosfor minerallerini de barındırır.

NAR KABUĞUNUN FAYDALARI

Nar kabuğundaki ellagik asitin başta meme kanseri olmak üzere hemen hemen tüm kanser türlerini önleyici ve iyileştirici faydalar sağlar.

Harareti keser, enerji verir ve yorgunluğu giderir.

Vücudu, kalbi, mideyi ve diş etlerini kuvvetlendirir.

Mide iltihabı ve ağız yarası için faydalıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Kanser hücrelerinin gelişmesine engel olarak, başta akciğer, meme, cilt, kolon ve prostat kanseri olmak üzere kansere karşı vücudu korur.

Kandaki kolesterol oranını ve tansiyonu düşürür.

Damar sertliğini önler ve damarları açar. Bu özellikleriyle kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur.

Kandaki şeker seviyesini de dengeleyerek şeker hastalarına iyi gelir.

Cilt sağlığı için de faydalıdır.

Artrit ve eklem ağrılarını dindirmeye yardımcı olur. Nar tanelerini saran zarın hazmı kolaylaştırma ve idrar söktürme etkisi bulunur.

Kabuklarından demlenen çay ise ishal giderici ve bağırsak kurtlarını temizleyici özelliğine sahiptir.

NAR KABUĞU ÇAYI NASIL YAPILIR?

Malzemeler:

Yarım bardak güneşte kurutulmuş nar kabuğu
1 kaşık kimyon tohumu
Yarım bardak kefir
Bir tutam kaya tuzu

Yapılışı:

Haberin Devamı

Kurutulmuş nar kabuklarını yarım saat kadar sıcak suda bekletin. Ardından tüm malzemeleri bir araya koyarak blenderdan geçirin. Homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Dilerseniz kaya tuzu ekleyebilirsiniz.

Bu karışımı günde 3-4 kereyi geçmeyecek şekilde tüketebilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!