Güncelleme Tarihi:
Migren tedavisi konusunda çalışmalar yapan Op. Dr. Ufuk Askeroglu, migren tedavisi hakkında bilgi veriyor.
MİGREN AMELİYATI HASTA İÇİN OLDUKÇA KONFORLU BİR OPERASYON
Migren tedavisinin genel anestezi altında yapılan ve çoğu durumda hastanın bir gün sonra taburcu edildiği cerrahi bir operasyon olduğunu ve migren çeşidine göre uygulanacak bölge ve yöntemin değiştiğini belirten Op. Dr. Askeroğlu, tedaviden hemen sonra sonuçların görülmeye başlandığını ve hastalarının hem sağlık hem de yaşam kalitesi açısından çok olumlu etkilendiklerini ekliyor.
Hastalar tarafından genellikle bir beyin ameliyatı gibi düşünülen migren ameliyatı kesinlikle bir beyin ameliyatı değil. Aksine tamamen kapalı, endoskopik yöntemle yapılan ve hasta yüzünde hiç bir iz bırakmayan bir operasyondur. Bunun yani sıra ameliyatın risk ya da komplikasyonu olmaması da büyük bir avantaj. Nöroloji tarafından migren tanısı almış uygun hastalara uygulanabilen bir ameliyattır.
MİGREN AMELİYATININ BAŞARİ ORANI YÜKSEK
Bugüne kadar istatistiki olarak takip edilen hastalar arasında, 'migren cerrahisi' başarı oranı oldukça yüksek ve bu oran dünya literatürü ile aynı sviyede. Üstelik bu grubun içinde %65’lik kısımdak sıfır ağrı ile takip edilen hastalar, migren hastası iken yasaklanan yiyecek ve aktivitelerin tamamını özgürce yapabiliyor.
“MİGREN CERRAHİSİ” ÖNCESİ “MİGREN BOTOKSU” DA BİR ÇÖZÜM YOLU OLABİLİR
Çoğu vakada migrenin şiddetine göre cerrahi prosedüre girmek istemeyen hastaya, 2010’da Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından onaylanan migren botoksu tedavisi de uygulanabiliyor.
arpanetmedya.com 'a Katkılarından dolayı teşekkür ederiz.