Mide dostu yiyecekler

Güncelleme Tarihi:

Mide dostu yiyecekler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2007 00:00

Mide yanmasından şikayetçiyseniz yiyeceklerinize dikkat etmeli, sindirimi kolaylaştıran, yanma hissini azaltan yiyecekleri unutmamalısınız

Haberin Devamı

Mide yanmasından şikayetçiyseniz yiyeceklerinize dikkat etmeli, sindirimi kolaylaştıran, yanma hissini azaltan yiyecekleri unutmamalısınız.

Mide yanması zaman zaman hepimizin şikayet ettiği bir sorundur. Ancak bazı noktalara dikkat ederek bu problemi azaltmak mümkün. Öncelikle yemekleri az az, sık sık olacak şekilde tüketin, yavaş yiyin, iyi çiğneyin. Yiyecek ve içeceklerinizin çok sıcak veya çok soğuk olmamasına dikkat edin. Karında basıncı arttıran sıkı kemer kullanmayın. Yemeklerden hemen sonra uzanıp yatmayın. Alkol ve sigaradan da mümkün olduğunca kaçının.

NELER YİYEBİLİRSİNİZ?

Karnabahar: Haşlanmış karnabahar, mideyi asit saldırılarından korur.

Lahana: Lahanayı çiğ olarak yemeyi tercih edin. İnce şeritler halinde doğrayıp salata yapın. .
Patates: Çiğ patates suyu mide yanmasının doğal ilacıdır. Patatesi soyup katı meyve presinde suyunu sıkın. Su, havuç suyu ya da kereviz suyu ile karıştırıp için.

Haberin Devamı

Elma sirkesi: Salatalarda ya da mezelerde elma sirkesi kullanın.

Maden suyu: Mide asidinin büyük bir bölümünü etkisiz hale getiriyor.

Ispanak: Ispanağı buharda pişirin ya da haşlayarak tüketin. Taze yapraklarını salata olarak yiyin.
Zeytinyağı: Çiğ olarak kullanıldığında besinlerin midede kalma süresini azaltıyor ve yağların sindirimi için safra salgısını artırıyor.

Muz: Mideyi seven meyvelerin başında geliyor. Ara öğünlerde birer muz yemek, midedeki yanma hissini ortadan kaldırabilir. Muz, mide enzimleri ve hücrelerinin üretimini de artırıyor.
Kızarmış ekmek: Midenin salgıladığı aşırı asidi kurutarak yanma hissini gideriyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!