Meme küçültme estetiği nasıl yapılıyor?

Güncelleme Tarihi:

Meme küçültme estetiği nasıl yapılıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2015 16:02

Estetik plastik ve rekonstrüktif cerrahi uzmanı Prof. Dr. Hüseyin Borman büyük meme sorunu olan kadınların boyun, sırt ve bel ağrısı çektiğini, memelerini saklamak amacıyla kambur bir pozisyon aldıklarını belirtti.

Haberin Devamı

Toplumumuzda yaygın olarak karşılaştığımız bir sorun olan memelerin büyük olması (jigantomasti), sağlık ve sosyal açılardan birçok probleme yol açmaktadır. Bu kadınların, memelerindeki ağırlık nedeniyle dik duramadıklarını, boyun, sırt ve bel ağrısı çektiklerini, memelerini saklamak amacıyla kambur bir pozisyon aldıklarını sıklıkla görüyoruz. Bu kişiler sosyal bir ortamda rahat edemezler, spor yapamazlar ve sonuçta şişmanlama eğilimine girerler. Bu kısır döngü içerisindeki kişi sağlık, sosyal ve kariyer anlamında olumsuz bir döngüye girer. Bu döngüyü kırmak için sadece bir kıvılcım yeterlidir. O da ameliyat olma kararıdır.

Meme küçültme estetiği nasıl yapılıyor

Haberin Devamı

ESTETİK MEME AMELİYATLARI SAYESİNDE BÜYÜK MEMELERDEN KURTULABİLİYORSUNUZ

Memeler küçülüp dikleşince kişinin özgüveninin arttığını görüyoruz. Bu kişiler, memelerinin  küçülmesinin getirdiği motivasyonla spora başlamakta ve tüm vücutlarını şekle sokma çabası içine girmektedirler. Bunu yaparken de bir görev olarak değil, içinden gelen bir sevinçle bunu yapmaktadırlar. Tüm bunlar özgüveni artırmakta ve kişinin kendini daha çok sevmesine ve kendine özen göstermesine yol açmaktadır. Sosyal ilişkilerinde daha girişken ve iş hayatında daha başarılı olmaktadırlar.

Meme küçültme estetiği nasıl yapılıyor

Biz meme küçültme ameliyatlarını birçok farklı kesi ile yapabilmekteyiz. Meme boyutu ve cerrahın en iyi sonucu elde edeceğini düşündüğü yönteme göre uygun bir ameliyat yapılabilir. Bu kesilerin bıraktığı izler kişinin yara iyileşme tarzına ve dikiş tekniğine göre farklılıklar gösterebilir. Bu kesilerin nerelerden yapıldığına genel olarak bakarsak; meme başı, dikey, meme altı yatay ve diğer kesiler olarak sayabiliriz. İzlerin bir süre sonra silikleşeceği ve yaklaşık 1.5 yıl içerisinde belirsiz bir hale geleceği düşünülürse izlerden çok meme şeklinin güzel olması ön planda tutulacaktır. Fazla meme dokusu çıkarılarak meme tekrar şekillendirilmektedir. Vücut boyutları ile orantılı ve hasta isteği doğrultusunda bir ameliyat planlanır. Meme küçültme yöntemleri sırasında şüpheli görülen kitlelerin alınmaları da mümkün olmaktadır. Fonksiyonel ve estetik açıdan yapılan bu ameliyatların ileriye dönük sağlık anlamında koruyucu birçok avantajları vardır. Memelerin küçültülmesi ve dikleştirilmesi aynı ameliyatta gerçekleştirilmektedir. Dik ve daha küçük bir meme elde edildikten sonra 7-10 gün içerisinde kişi normal yaşantısına dönebilmektedir. Meme başını ve buradan geçen kanalları ameliyatta koruduğumuz için doğum sonrasında kişiler teorik olarak süt verme sorunu yaşamazlar. Ancak pratikte ameliyat olmayan kişilerin bile bazen süt veremediği düşünülürse bu konudaki olası bir durumun başka bir nedenle gerçekleşmesi de imkan dahilindedir. 

BAKMADAN GEÇME!