Lösemi Bulaşıcı Mı Ve Nasıl Bulaşır? Lösemi (Kan Kanseri) Bulaşma Yolları

Güncelleme Tarihi:

Lösemi Bulaşıcı Mı Ve Nasıl Bulaşır Lösemi (Kan Kanseri) Bulaşma Yolları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2022 18:53

Dünyanın en tehlikeli ve ölümcül hastalıkları içerisinde Lösemi gelir. Aynı zamanda kan kanseri olarak da bilinen Lösemi özellikle çocuklarda ön plana çıkar. Peki, lösemi bulaşıcı mı ve nasıl bulaşır? Lösemi (kan kanseri) bulaşma yolları hakkında detayları derledik.

Haberin Devamı

Kan hücrelerinin ve daha çok akyuvarların normalin üzerinde çoğalması ile beraber kendini gösteren hastalıklar çevresinde Lösemi gelmektedir. Dünya çapında en ciddi ve ölümcül hastalıklar arasında gelir. Bununla beraber pek çok kişi löseminin bulaşıcı olup olmadığı konusunda bilgi almaya çalışmaktadır. 

 Lösemi Bulaşıcı mı? 

 Vücuttaki kan üretim sistemini etkileyen lösemi, en önemli ve ciddi kanser hastalıkları içerisinde yer alır. Bununla beraber löseminin bulaşıcı olmadığını söylemek gerekir. Özellikle pek çok kişinin bildiği aksine bulaşıcı olmayan hastalıklar arasında gelir. Daha çok çocuklarda ortaya çıkan lösemi, günümüzde önemli tedavi yöntemleri bulunur. Ancak bu tedavi yöntemlerinin erken zamanda başlaması önemli bir yer tutar. Her ne kadar bulaşıcı olmasa bile, bu hastalığı yaşayan çocuk ya da yetişkinlerin önlem alması önemlidir. Mutlaka mikrop almamak ve korunmak maksatlı maske takması önemlidir. 

Haberin Devamı

 Lösemi Nasıl Bulaşır? 

 Lösemi genel olarak bulaşıcı olmayan kanser hastalıkları içerisinde gelir. Özellikle çocuklarda ortaya çıkması ile beraber ciddi manada ölüm tehlikesi taşır. Neden ortaya çıktığına dair ise genetik unsurlar ve ön plana çıkıyor. Aynı zamanda öpücük hastalığı nedeni olan Eppstein barr gibi virüslerde buna neden olabilmektedir. Bu gibi durumlar neticesinde akyuvarların normalin üzerinde çoğalması eşliğinde Lösemi meydana gelir. Bunun sonucunda bazı belirtiler ile birlikte kişinin bağışıklık sistemi düşer. Fakat başka birine bulaşmayan bir rahatsızlık olduğunu söylemek mümkündür. Aksine normal kişiden gelecek olan farklı tehlikelere karşı, lösemi olan kişilerin korunması önemli bir yer taşır. 

 Lösemi (Kan Kanseri) Bulaşma Yolları 

 Lösemi aynı zamanda kan kanseri olarak bilinen en tehlikeli ve ölümcül hastalıklar içerisinde bulunur. Çocuklarda ortaya çıkması ile beraber farklı durumlarda yetişkinlerde de meydana gelebilir. Bununla birlikte yukarıda söylendiği gibi herhangi bir şekilde bulaşıcı bir hastalık değildir. Ancak genetik olarak meydana gelen ve kişide ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Bununla birlikte eppstein barr ismi olarak bilinen ve öpücük hastalığına sebep olan virüsler de buna neden olabilmektedir. Bunun dışında herhangi bir şekilde bulaşıcılık durumu olmayan ölümcül hastalıklar içerisinde gelir. Ancak günümüz teknolojisi ve unsurları eşliğinde, Lösemi hastalığı için artık tedavi yöntemleri mümkün. Fakat erken zamanda bu tedavi yöntemlerinin ele alması önemli bir yer taşıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!