Lezzetli ve sağlıklı atıştırmalıklar

Güncelleme Tarihi:

Lezzetli ve sağlıklı atıştırmalıklar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2015 17:28

Midenize keyif yaşatacak sağlıklı ve lezzetli atıştırmalıklarla alışkanlıklarınız değişebilir.

Haberin Devamı

Her tarafta atıştırmalık bulabiliyoruz ancak kendi istedğimiz tarzda, sağlıklı, hafif ama aynı zamanda lezzetli atıştırmalık bulmak çok zor. O yüzden size kendiniz hazırlayabileceğiniz pratik atıştırmalıklar hazırladık.

YULAFLI MEYVELİ YOĞURT

Lezzetli ve sağlıklı atıştırmalıklar

Yoğurdu iyice çırpın ve süzme yoğurt kıvamına getirin. İçerisine muz, portakal, kayısı, üzüm, ananas gibi istediğiniz meyveyi ekleyebilirsiniz.Meyvelerinizi ister taneli ister biraz süt ile blenderdan geçirerek yoğurdunuza ekleyebilirsiniz. Son olarak üzerine 1 tatlı kaşığı yulaf ezmesi döküp karıştırdıktan sonra sağlıklı atıştırmalığınız hazır.

PEYNİR TOPLARI

Haberin Devamı

Lezzetli ve sağlıklı atıştırmalıklar

Size peynir yediğinizi unutturacak bu sağlıklı ve lezzetli atıştırmalık daha. Ezine beyaz peyniri çatal yardımıyla ezin. İçine kurutulmuş domates, çörek otu, ince kıyılmış maydanoz ve ince çekilmiş ceviz içini koyup birazda zeytinyağı ekleyin ve yoğurun. Cevizden daha küçük toplar halinde yuvarlayın. Peynir toplarını isteğe göre çörek otu, susam veya ince kıyılmış dereotuna bulayabilirsiniz. Üzerine kürdan batırdığınız peynir toplarınız hazır bile.

PORTAKALLI MİLKSHAKE

Lezzetli ve sağlıklı atıştırmalıklar

Çocuklar renkli sütleri içmeyi çok severler. Bunun için tarifimiz de turunçgillerden portakalı kullandık. Hem tadı çok güzel hem de vitamin deposu içeceğimize çocuklar eminim bayılacaklar. 1 bardak süt ve ½ bardak portakal suyunu mikserle çırpın. İçerisine çubuk vanilya veya 1 top vanilyalı dondurmada ve 1 tatlı kaşığı bal ilave edin. Köpürene kadar mikserden tekrar geçirin. Çocuğunuzun seve seve içeceği içeceğiniz hazır.

HAVUÇ VE SALATA ÇUBUKLARI
Ayaklı bir kadehin içerisine 2 adet limonun suyunu sıkın. İnce ve uzunlamasına kestiğiniz havuç ve salatalıkları kadehin içerine dizin. İşte hem oldukça düşük kalorili hem de eğlenceli bir atıştırmalık daha.

Haberin Devamı

MİNİ KANEPELER

Lezzetli ve sağlıklı atıştırmalıklar

Tam tahıllı ekmekleri minik kareler halinde kesin. Üzerlerine labne peynir, beyaz peynir, kaşar peynir, yeşil zeytin, kurutulmuş domates, kırmızı biber, yeşil biber, salatalık, taze nane koyup 2-3 katlı kanepeler yapabilirsiniz.

ÇİKOLATALI MUZ VE ANANAS

Çikolatayla meyve birleşince ortaya çıkacak muhteşem sonuca siz bile şaşıracaksınız. Bu atıştırmalığımızın yapılışı çok pratik. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Muzu ve ananası kalın dilimler halinde doğrayın. Üzerlerine kürdan batırın. Erittiğiniz çikolataya buladığınız meyveleri servis tabağına dizin ve buzdolabında 1 saat bekletin. Tatlı yiyin, tatlı gülümseyin.

Haberin Devamı

SAĞLIKLI DONDURMA

Lezzetli ve sağlıklı atıştırmalıklar

Çikolatalı dondurmanın sağlıklı olanıda artık mevcut . Blender içine yarım az yağlı vanilyalı yoğurt , bardağın üçte biri soğuyk su ve 2 paket şekerli kakao tozu, 2 yemek kaşığı da şekersiz kakao tozunu koyup çırpın. daha sonra karışımı buzdolabında 4 saat belketin.Sonrasında afiyetle yiyin.

BAKMADAN GEÇME!