Lejyoner hastalığı nedir? Lejyoner hastalığının tedavisi nasıl olur?

Güncelleme Tarihi:

Lejyoner hastalığı nedir Lejyoner hastalığının tedavisi nasıl olur
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2018 18:58

Lejyoner hastalığı nedir sorusu birçok kişi tarafından sorgulanan ve araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Legionelle pneumophilia adlı bir bakterinin sebep olduğu Lejyoner hastalığı nedir? Lejyoner hastalığının tedavisi nasıl olur?

Haberin Devamı

Lejyoner hastalığı, Legionella ailesi bakterilerinin neden olduğu bir akciğer iltihaplanmasıdır. Legionella bakterilerinin değişik birçok türleri olsa da, Legionella pneumophila bu hastalığa en fazla neden olan bakteridir.

Nasıl Bulaşır?

Legionella bulaşmış su damlacıklarının soğutma kulelerinin fanları, jakuzi ve duş başlıkları, sprey nemlendirme cihazları, dekoratif fıskiyelerle aracılığı ile havaya saçılarak solunum yolu ile alınarak akciğerlere ulaşması ile hastalığın bulaştığı düşünülmektedir. İnsanlar evde, işyerinde veya halka açık yerlerde bu bakterilere maruz kalabilirler.

Belirtileri Nelerdir?

Hastalığın belirtileri 2-10 gün içerisinde başlar. Belirtiler grip benzeri ateş, kas ve eklem ağrıları, başağrısı, kuru öksürük, karın ve ishal şeklindedir. Bu şikayetler birkaç hafta sürebilir.

Haberin Devamı

Tedavisi Nasıldır?

Tedavi antibiyotiklerle olur. Erken dönemde antibiyotik başlamak en iyi seçimdir. Tedavide gecikilirse sonuç kötü olabilir.

Hastalık belirtilerinden şüphelenildiğinde en yakın sağlık merkezine başvurulmalıdır.

Korunma Yolları Nelerdir?

Hastalığın aşısı yoktur.

Kimler Riskli Gruptadır?

Sigara ve alkol bağımlıları, 50 yaş üzerindeki kişiler, şeker ve kalp rahatsızlığı gibi sürekli bir hastalığı olan ve kanser gibi nedenlerle bağışıklığı zayıflamış kişilerin hasta olma riski yüksektir. Erkekler kadınlara göre iki kat daha fazla risk altındadır.

BAKMADAN GEÇME!