Mustafa OĞUZ/İZMİR, (DHA)
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2008 10:59
ŞİFALI içeçek olarak bilinen koruk suyu, hazmı kolaylaştırması, mideyi rahatlatması, vücuttaki toksinlerin dışarı atılmasındaki faydaları nedeniyle tercih edilen doğal içeceklerin başında geliyor.
Her yıl haziran ve temmuz ayında koruk suyunun satışa sunulduğunu, bu tadı sevenlerin yaz mevsimini dört gözle beklediklerini belirten, Kemeraltı Çarsısı Küçük Demirhan Pasajı'nda 35 yıldır bu içeceği satan Ali Özcan, “Üzüm suyu kesinlikle koruk suyunun verdiği tadı vermiyor. Koruklar son derece şifalıdır. Biz koruğun ekşisinden faydalanıyoruz. İzmir dışından da müşterilerimiz var. Ankara’dan, Bursa’dan İstanbul'dan koruk suyu siparişi verenler oluyor. İzmir’e gelen turistler de ülkelerine dönerken pet şişelerde koruk suyu götürüyorlar. Sıcak havalarda toksinlerin vucuttan atılmasına da yardımcı olan koruk suyu, aynı zamanda serinleteci etkisiyle de çok kişi tarafından sevilerek tüketiliyor” dedi.