Kızına böbreğini verdi: ‘Canıma, can verdim’

Güncelleme Tarihi:

Kızına böbreğini verdi: ‘Canıma, can verdim’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2008 11:36

AKDENİZ Üniversitesi Organ Nakli Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde yapılan ameliyatla kızı 17 yaşındaki Rukiye Özer'e bir böbreğini veren 49 yaşındaki Necmiye Özer, “Canıma, can verdim” dedi.

Mersin'de oturan ailenin iki çocuğundan biri olan Rukiye Özer'in iki böbreği de iflas edince uygun verici arandı. 10 yıldan bu yana böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize giren Rukiye Özer'e böbreklerinden birini vermek için anne ve babası gönüllü oldu. Baba Selahattin Özer'in kalp rahatsızlığı nedeniyle böbreğini veremeyeceği söylendi. Yapılan testlerde, anne Necmiye Özer'in böbreklerinden birini vermesinde sakınca olmadığı anlaşıldı. Bunun üzerine 3 gün önce Prof.Dr. Alper Demirbaş'ın yaptığı başarılı ameliyat sonrasında Rukiye Özer'e annesinden alınan böbrek nakledildi.

Mersin Toroslar Lisesi 3'ncü sınıf öğrencisi Rukiye Özer annesinin böbreğiyle ‘yeniden doğduğunu' söyledi. Rukiye Özer, “Böbreklerimin her ikisi de iflas etmişti. Annem hiç düşünmeden böbreğinin birini verdi” dedi.

İki evladı olduğunu ve her ikisini de çok sevdiğini söyleyen Necmiye Özer ise, bir böbreğini kızına vererek canına can verdiğini, gerekirse diğer böbreğini de hiç düşünmeden verebileceğini söyledi. Necmiye Özer, “Eşim Selahattin Özer Mersin Serbest Bölge'de çalışıyor. Kalp rahatsızlığı olduğu için onun vermesi sakıncalı olurdu. Ben hiç düşünmeden kızım için böbreğimi verdim. Kızım sağlığına kavuşunca okuluna dönecek” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!