Güncelleme Tarihi:
Kızılcık tarhanasının pembemsi ve kırmızımsı bir renkte olması oldukça önemlidir. Bu renk için ise güneş almayan bir ortamda kurutulması gerektiğini söylemek mümkündür. Bilinen birçok faydası bulunan kızılcık tarhanasının özellikle kış aylarında tüketilebilecek olan bir şifa deposu olduğu söylenebilir.
Kızılcık Tarhanası Faydaları Nelerdir?
Kızılcık tarhanası tüketmenin vücuda sağladığı birçok farklı faydanın olduğu söylenebilir. Özellikle içerisinde yüksek oranda C vitamini bulunduğunu ve lif oranlarının yüksek olması nedeniyle oldukça besleyici özellikte bir çorba olduğunu söylemek de mümkün olmaktadır.
Kızılcık tarhanasının içerisinde yüksek oranda lif bulunmaktadır. Aynı zamanda E vitamini bakımından da zengin olduğunu söylemek mümkündür.
Kızılcık tarhanası tüketmenin vücut direncini artırıcı bir özelliğe sahip olduğu bilinmektedir.
İdrar yolları enfeksiyonuna karşı da koruyucu bir etkisinin olduğunu söylemek mümkündür.
Kronik hastalıklara karşı da kızılcık tarhanasının koruyucu bir özelliğe sahip olduğu bilinmektedir.
Bağışıklık sistemini güçlendirici bir özelliğinin olduğu da söylenebilir.
Kızılcık tarhanası güçlü bir antioksidan olarak da bilinmektedir.
Özellikle soğuk algınlığına karşı kullanılmakta olan kızılcık tarhanasının hastalıklara karşı faydalı olduğu bilinmektedir.
Soğuk algınlığı için bir tedavi yöntemi olarak kullanılan kızılcık tarhanasının iyileştirici bir özelliği de bulunmaktadır.
Vücudun mikroplardan arınmasına da katkı sağlayabilen bir özelliği bulunduğu söylenebilir.
Kızılcık Tarhanası Neye İyi Gelir?
Kızılcık tarhanasının özellikle kış aylarında soğuk algınlığına karşı iyi geldiği bilinmekte olan bir çorba olduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Kızılcık tarhanasının tüketilmesi,
Vücutta oluşan kırgınlığın giderilmesi ve soğuk algınlığının etkilerinin hafifletilmesi için de kızılcık tarhanasının oldukça iyi geldiği bilinmektedir.
Özellikle kızılcık tarhanasının soğuk algınlığı, grip ve nezle gibi rahatsızlıklara karşı iyi geldiğini söylemek mümkündür.
Kızılcık tarhanasının mide sorunlarına karşı da iyi geldiği bilinmektedir.
Kronik hastalıklara karşı da oldukça iyi geldiğini söylemek mümkün olmaktadır.
Aynı zamanda bağışıklık sistemine de iyi gelmektedir.
Kızılcık Tarhanası Nasıl Pişirilir?
Kuru kızılcık tarhanası toz halinde bulunmaktadır ve pişirmeden önce bir miktar su ile yumuşatılması ve suda çözünmesi sağlanmalıdır. Öncelikli olarak kızılcık tarhanası bir kabın içerisine alınır ve üzerine 1 su bardağı su eklenerek karıştırılır. Böylece suda çözünmesi sağlanır. Yaklaşık olarak yarım saat bekletilmesi gerekir. Kızılcık tarhanasının su içerisinde çözülmesi sağlandıktan sonra ise bir tencerenin içerisinde yağ ve bir miktar salçanın kavrulması gerekmektedir.
Salçanın kavrulmasından sonra ise suda çözünen kızılcık tarhanası bu tencerenin içerisine ilave edilir. Tencereye eklendikten sonra karıştırılır ve içerisine yaklaşık 4 su bardağı kadar daha su eklenerek karıştırılır. Çorba kıvam alana kadar ve kaynayana kadar karıştırılmaya devam edilmesi gerekmektedir. Çorba kaynayınca içerisine tuz ve isteğe göre diğer baharatların atılması da mümkün olmaktadır. Kızılcık tarhanası kaynadıktan sonra karıştırmayı bırakabilirsiniz. Ancak kısık ateşte bir miktar daha kaynamaya devam etmesi gerekmektedir. Sonrasında ise tüketmek için hazır demektir.
Kızılcık tarhanası pişirilirken dikkat edilmesi gereken bir takım püf noktaları bulunmaktadır. Öncelikli olarak kızılcık tarhanası pişirilirken içerisine sıcak su eklenmemesi gerekmektedir. Tarhananın içerisine sıcak su eklenmesi çorbanızın topaklanmasına neden olacaktır. Aynı zamanda yağın ve salçanın içerisine toz halinde dökülen kızılcık tarhanasının da pişirilirken topaklanması söz konusu olabilmektedir. Bunun için öncesinde suyun içinde yapılan çözündürme işleminin oldukça önemli olduğunu söylemek de mümkün olmaktadır.