Güncelleme Tarihi:
Yener, yaptığı açıklamada, hazırladıkları "Kızamık Eliminasyon Programı" çerçevesinde hastanelerde görevli 139 personele kızamık ve bulaşıcı hastalıklara yönelik eğitim verildiğini belirtti. Kahramanmaraş'ta şu anda 101 pozitif kızamık vakası olduğunu hatırlatan Yener, şunları kaydetti:
"ORTALAMNIN ALTINDAYIZ"
"Kahramanmaraş'ın nüfusu 1 milyon 63 bin 174'tür. Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) Türkiye için 2013'ün ilk yedi ayında verdiği kızamık oranı yüz binde 15,98 olup ilimizde ise yüz binde 9,6'dır. Kızamık şüphesiyle numune alınan her vakanın temaslarına en kısa sürede ulaşılıp aşılamaların yapılabilmesi amacıyla merkezde ve ilçelerde mobil ekipler kuruldu ve şu ana kadar 367 temaslı aşı yapılmıştır. Şehrimiz, kızamık vakalarında Türkiye ortalamasının altında seyretmektedir."
ÇADIR KENTTEKİ ÖNLEM
Bulaşıcı hastalıkların tedavisine yönelik bazı çalışmalar yaptıklarını aktaran Yener, "Kızamık vakalaların önlenmesine yönelik 4 kişiden oluşan 'ani müdahele timi' kurduk. Ekibimiz, kızamık ihbarını aldığında o merkezin 24 saatlik güvenlik kamerasını inceliyor. İncelemede vakaya rastlanan kişinin 2 saat öncesindeki ve sonrasındaki kişilerin bilgileri alınıp evlerine kadar gidiliyor. Hastalığın bulaşmaması için de evlerinde kontrollerini yapıyor" ifadelerini kullandı.
Tedbirlerin Suriyelilerin barındığı çadır kentte de devam ettiğini ifade eden Yener, sığınmacılara yönelik kızamık aşısı kampanyası yapıldığını ifade etti.
Kızamık vakasının Türkiye ortalamasının altında olmasının sevindirici olduğunu vurgulayan Yener, "Çadır kentte 9-11 aylık 120 bebeğe kızamık aşısı, 1-4 yaş bin 788 çocuğa ise kızamık, kızamıkçık ve kabakulak aşısı yapıldı" diye konuştu.