Ketembilla nedir? Ketembilla nasıl tüketilir?

Güncelleme Tarihi:

Ketembilla nedir Ketembilla nasıl tüketilir
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2020 16:20

Tropikal bir meyve olan ketembilla, Seylan altın çileği olarak da bilinmektedir. Ekşi tadıyla eriğe benzetilen kerembillanın ana vatanı Sri Lanka ve Brezilya'dır. Peki, ketembilla nedir, nasıl tüketilir?

Haberin Devamı

Dovyalis hebecarpa, yaygın isimleri Ceylon bektaşi üzümü, ketembilla,ve kitambilla Dovyalis cinsinde, Sri Lanka ve güney Hindistan'a özgü bir bitkidir. Meyve genellikle taze yenir veya reçel haline getirilir. Bazı çeşitler dikensiz (hasadı kolaylaştırmak için) ve daha büyük meyveler için seçilmiştir.

Meyve, 2-3 cm çapında, asidik, çok sulu ve birkaç küçük tohum içeren yenilebilir koyu mor bir meyvedir.
C vitaminini bakımından çok zengin bir meyve olan ketembilla, grip rahatsızlığının yaygın görüldüğü kış aylarında ilgi görüyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!