Keneye 3 kurban daha

Güncelleme Tarihi:

Keneye 3 kurban daha
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2008 15:46

Çanakkale’nin Lapseki İlçesi'ne bağlı Umurbey Beldesi'nde hayvancılık yaparak yaşamını sürdüren İbrahim Güven, ve Samsun'da Cafer Sağlam ve Bursa'da da 46 yaşındaki bir kişi kene ısırması sonucu hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Çanakkale’nin Lapseki İlçesi'ne bağlı Umurbey Beldesi'nde hayvancılık yaparak yaşamını sürdüren İbrahim Güven, 20 gün önce rahatsızlandı.

Bir süre evde yatan ve 12 gün önce Çanakkale Devlet Hastanesi’ne kaldırılan İbrahim Güven, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı şüphesiyle tedavi edilmeye başlandı. Birkaç gün önce de müşahede odasına alınarak tedavisine devam edilen Güven, dün 18.30 sıralarında yaşamını yitirdi.

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, Güven’i KKKA virüsü nedeniyle yaşamını yitirmiş olarak kabul ederek, Umurbey Belediyesi yetkililerinden defin işlemleri için çinko kaplı bir tabut ve iki torba kireç istedi. Dezenfekte edilen evli ve iki çocuk babası Güven’in cenazesi tabuta konduktan sonra bu sabah belde mezarlığında iki metre derinlikteki mezara tabutla birlikte defnedildi.

KKKA virüsü nedeniyle öldüğünden şüphe edilen İbrahim Güven’in oğlu 29 yaşındaki İlker Güven, babasının 1.5 ay önce annesi Fatma Güven’e vücudunda bir kene gezdiğini gördüğünü, sonra da bir sopayla iterek vücudundan attığını söylediğini anlattı.

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri İbrahim Güven’in tedavisi sırasında alınan kan örneğinin Ankara Refik Saydam Hıfzısıhha Merkezi Başkanlığı’na gönderildiğini, 9 Temmuz Çarşamba günü çıkacak tahlil sonucunda Güven’in KKKA rahatsızlığından ölüp ölmediğinin kesinlik kazanacağını açıkladı.

BURSA'DA BİR KURBAN

Bursa'da, kamp yapmak için 10 gün önce Büyükorhan İlçesi'ne giden 46 yaşındaki M.K.'yı kene ısırdı. Getirildiği özel hastanede Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı tanısı konulan M.K., yaşamını yitirdi. M.K.'nın cenazesi, ailesinin isteği üzerine gizli bir şekilde toprağa verildi.

Bursa'da oturan M.K., 10 gün önce arkadaş grubuyla birlikte Büyükorhan İlçesi'ne kamp yapmaya gitti. Kamp yerinde kenenin ısırdığı M.K., Bursa'ya getirildi. Özel hastaneye kaldırılıp yoğun bakıma alınan M.K.'ya KKKA hastalığı teşhisi konuldu. Yoğun bakımda tedavisi süren M.K., doktorların tüm müdahalesine rağmen geçen Cuma akşamı hayatını kaybetti. Ailesinin isteği üzerine, adı, soyadı, yaptığı iş İl Sağlık Müdürlüğü'nce açıklanmayan M.K.'nın cenazesi geçen Cumartesi günü Bursa'da toprağa verildi.

İl Sağlık Müdürü İsmail Hakkı Çelik, olayı doğruladı. Bursalılar'ı uyaran İl Müdürü Çelik, kenenin kesinlikle hastanede doktor kontrolünde çıkartılmasını istedi. Çelik, son bir hafta içersinde kene ısırması sonucu 575 kişinin hastanelere müracaat ettiğini açıkladı.

SAMSUN'DA DA BİR KİŞİ ÖLDÜ

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde kene ısırması nedeniyle tedavi gören 74 yaşındaki Cafer Sağlam yaşamını yitirdi.
Amasya’nın Gümüşhacıköy İlçesi’nde yaşayan ve vücuduna yapışan keneyi eliyle çıkardıktan birkaç gün sonra halsizlik, yüksek ateş gibi şikayetleri başlayan 3 çocuk babası çiftci Cafer Sağlam önce Amasya Şerefedddin Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ardından Kırım cKongo Kanamalı Ateşi şüphesiyle dün Samsun’a sevk edildi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları servisinde tedavi gören Sağlam, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Cafer Sağlam'ın cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Gümüşhacıköy İlçesi'ne gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!