Karın germe estetiği

Güncelleme Tarihi:

Karın germe estetiği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2016 12:45

Karnınızdaki şekil bozukluklarından ve aşırı yağlanmadan yakınıyorsanız, yaptığınız ağır egzersiz programları dahi vücudunuzu istediğiniz forma sokmaya yetmiyorsa farklı alternatifleri denemek de mümkün...

Haberin Devamı

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mbaraka Ahmed Ljohiy, karın germe estetiği hakkında merak edilenleri anlattı.

 

EGZERSİZ, KARIN YAĞLARINIZDAN KURTULMAK İÇİN YETERSİZ KALIYORSA...

Hastalar hamilelik, doğum, aşırı kilo alıp verme ve yaşlanmaya bağlı sebeplerle karında aşırı sarkma, şekil bozuklukları, aşırı yağlanma şikayetleri ile estetik cerrahiye başvuruyor. Özellikle karın bölgesindeki aşırı yağlar maalesef egzersiz ile ortadan kaldırılamıyor. Bu durumda tek çare olarak abdominal ameliyat yani karın düzleştirme ameliyatı ile karın bölgesindeki fazla yağ ve sarkan derinin alınması gerekiyor. Bu ameliyat sırasında hem karın germe ameliyatı hem de liposuction işleminin de yapılması gerekebilir.

 

Haberin Devamı

Karın germe estetiği

 

EN SIK KİMLER YAPTIRIYOR?

Karın germe ameliyatı en sık aşırı kilo veren, birden fazla doğum yapan ya da başka sebeplerden aşırı sarkma oluşmuş kişilere yapılıyor. Karın germe ameliyatının yapılabilmesi için hastanın ameliyat olmaya engel teşkil eden başka bir rahatsızlığının bulunmaması gerekiyor. Ayrıca tekrar çocuk sahibi olmayı düşünen annelerin de bu ameliyatı doğumdan sonraya bırakmalarıda daha doğru olur.

 

Karın germe estetiği

 

KARIN GERDİRME AMELİYATI GEREKLİ Mİ?

Sarkık karın, kişilerin yaşam kalitesini hem fiziksel hem estetik hem de psikolojik açıdan olumsuz etkilemektedir. Karın bölgesindeki yağlanmalar kişilerde hareket zorluğuna neden olabilir. Kıyafet seçimi ve kullanımı da günlük yaşamı zorlaştıran, kişilerin mutsuz olmasına neden olan sorunlara neden olabilir. Bu açılardan bakıldığında gerekli bir ameliyattır. Ancak sadece kilo vermek amacıyla karın gerdirme operasyonu yapılmaz. Eğer karında sarkma yoksa hastaların öncelikle diyet, spor ve yağ aldırma yani liposuction gibi teknikler tavsiye edilir. Bu işlemlerden sonra eğer karında sarkma oluştuysa o zaman bu ameliyatın düşünülmesi gerekir.

 

Haberin Devamı

Karın germe estetiği

 

AMELİYAT HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

Ameliyat öncesinde ve sonrasında dikkat edilmesi gerekenleri ise şöyle sıralıyor Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mbaraka Ahmed Ljohiy: “Karın gerdirme ameliyatı genel anesteziyle yapılır. Ameliyat yaklaşık 2 saat sürebilir. Hastanın 1-2 gün hastanede kalması gerekebilir.  Dikiş izleri genellikle bikini seviyesinin altında olur. İyileştikçe daha da belirsiz hale gelir. Ameliyattan sonra ise birkaç gün hafif bir ağrı olabilir. Ağrı kesici kullanılması yeterlidir. Kas ve dokuları güçlendirip desteklemek için ameliyattan sonra korse giyilmesi ve ortalama 3-4 hafta kadar kullanılması gerekebilir.”

Haberin Devamı

Karın germe estetiği

 

arpanetmedya.com 'a Katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

BAKMADAN GEÇME!