Kanal tedavisi nedir? Nasıl yapılır? Dişe neden kanal tedavisi yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Kanal tedavisi nedir Nasıl yapılır Dişe neden kanal tedavisi yapılır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2022 21:43

Söz konusu dişler olduğu zaman kanal tedavisi oldukça önemli bir yere sahiptir. Özellikle birçok farklı dişi kurtarma noktasında en önemli operasyonlar içerisinde yer alır. Peki, kanal tedavisi nedir? Nasıl yapılır? Dişe neden kanal tedavisi yapılır tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

 

Farklı sebeplerden dolayı dişlerde çürüme ve benzeri gibi birtakım problemler meydana gelebilir. Böyle durumlarda ise problemi ve şiddetine bağlı olarak farklı çözüm yöntemleri ele alınır. Diş Hekimi tarafından gerçekleştirilen bir operasyon ile birlikte, özellikle kanal tedavisi bu noktada önemli bir yere sahiptir. Özel bir uygulama olması ile beraber, kanal tedavisi yaygın olarak yapılan önemli diş tedavileri içerisinde gelir.

Kanal Tedavisi Nedir?

Enfekte olmuş ya da çürümüş olan dişi kurtarmak için yapılan tedavi yöntemi kanal tedavisi olarak bilinir. Aynı zamanda yapılan bu tedavi ile beraber dişi onarmak şeklinde de anlatmak mümkün. Sonuç olarak diş içerisinde yaşanan ciddi hasarlar ve problemler önemli oranda ortadan kalkar. Zaman içerisinde ise yapılan bu kanal tedavisi ile beraber diş Kendini yeniden toplamaya başlar. Özellikle çürüme durdurulur ve enfekte olmuş diş temizlenmek suretiyle yeniden sağlıklı bir süreç elde edilir. Bu sebepten dolayı diş hekimliği bünyesinde yapılacak kanal tedavisi önemli bir yere sahiptir.

Haberin Devamı

Kanal Tedavisi Nasıl Yapılır?

Kanal tedavisi uzman bir diş hekimi tarafından gerekli malzeme ve cihazlar ile birlikte gerçekleştirilir. Yapılan bu işlem ile beraber sonuç olarak kanal tedavisi sayesinde dişler sağlıklı bir hale gelir.

- Bu doğrultuda dişin sert kısmında kök kanalı adı verilen bir boşluk bulunur.

- Burada bulunan ve yumuşak doku olarak bilinen pulpa ile beraber diş siniri çıkarılır.

- Daha sonra dişin iç kısmı dikkatli bir şekilde temizlenir.

- Hemen arkasından açılmış olan boşluk dikkatli bir şekilde doldurulur.

Böylece kanal tedavisi yukarıdaki işlemlerin sırası ile yapılması üzerinden tamamlanır. Bu da diş içerisindeki çürümenin ve aynı zamanda enfeksiyonun önemli oranda azalmasına fırsat verir. Özellikle diş ağrısı ve benzeri birçok sorun karşısında, yapılan en yaygın tedavi yöntemleri içerisinde yer alır.

Dişe Neden Kanal Tedavisi Yapılır?

Belli başlı bazı sebeplerden dolayı diş üzerinden kanal tedavisi gerçekleştirilir. Özellikle bu uygulamayı sağlamak isteyen birçok kişi konu hakkında bilgi almaya çalışıyor.

Haberin Devamı

- Öncelikle çürüyen dişe tedavi etmek amaçlı ele alınır.

- Aynı zamanda enfekte olmuş olan diş üzerinden temizleme işlemi yapılır.

- Çeşitli travmalar nedeniyle diş kökünün etkilenmesi üzerinden uygulanır.

- Dişin normal fonksiyonlarını yerine getirmek amaçlı gerçekleşir.

- Dişin çene kemiğinde aktif bir şekilde kalması sağlanır.

Bu şekilde yukarıda verilen sebeplerden dolayı kanal tedavisi günümüzde önemli bir yer tutar. Özellikle çürüme ve enfekte söz konusu olduğu zaman, dişi kurtarmak için büyük bir öneme sahiptir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!