Kalbiniz için altın öneriler

Güncelleme Tarihi:

Kalbiniz için altın öneriler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2007 09:42

Antalya’da düzenlenen 23. Ulusal Kardiyoloji Kongresi’nde 3 binin üzerinde uzman, kalp hastalıklarını en aza indirmek için buluştu.23. Ulusal Kardiyoloji Kongresi’nde kroner kalp hastalığında Türkiye’nin ülke sıralamasında en başta gelen ülkelerden biri olduğu vurgulandı.

Haberin Devamı

19-23 Ekim tarihleri arasında devam edecek olan; yurt dışından ve yurt içinden tanınmış kardiyoloji uzmanlarının katıldığı kongreyi Türk Kardiyoloji Derneği (TKD) düzenliyor.

Görüntülü interaktif eğitim programlarının yanı sıra bir çok eğitim programı ve oturumun düzenleneceği kongrede kalp hastalıklarına dair bütün konular tartışılıyor. 

BU ÖNERİLER KALBİNİZ İÇİN

Tüm dünyada en çok hayat kaybına neden olan kalp hastalıklarından korunmak o kadar da zor değil. Alınabilecek küçük önlemlerle hastalık riskini en aza indirmek mümkün. TKD Genel Başkanı Prof. Dr. Çetin Erol devam eden kongrede kalp sağlığı için altın önerilerde bulundu. Çocukluktan başlayarak sağlıklı yemek alışkanlığının edinilmesinin önemi vurguluyan Erol, “Şu uyarılar dikkate alınırsa kalp hastalığına yakalanma riski en aza iner” dedi.

- İdeal kilonuzu koruyun. Hayvani yağlardan uzak durun, sebze ve meyve ağırlıklı beslenin.

- Faastfood tarzı yemekten kaçının.

- Her yere arabayla gitme alışkanlığından vazgeçin, asansör kullanmamaya özen gösterin. Hareketsiz bir yaşam biçimine son verip egzersiz yapın.

- Haftada sadece 150 dakikalık tempolu bir yürüyüşle hastalık riskini %25 azaltabilirsiniz. 

Haberin Devamı

- Sigaradan kesinlikle uzak durun.

- Alkol kullanmamaya özen gösterin.

- Yılda bir defa kan şekerinizi, kolesterolünüzü ve  kan basıncınızı ölçtürün.

SAĞLIK BAKANLIĞI’NA ÇAĞRI

Kongrede, stent kullanımının mutlaka kontrol altına alınması gerektiğini belirten Prof. Dr. Ömer Kozan da, Sağlık Bakanlığı’na çağrıda bulundu.

Prof. Dr. Kozan, “Sağlık Bakanlığı, ilaç ruhsatlandırması gibi, insanların damarının içine koyulan stentleri mutlaka ruhsatlandırmalı. 'Şunlar kullanılabilir' diye mutlaka belirtilmeli” dedi.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!