Güncelleme Tarihi:
Konuşmasında, insanların kalp krizleri sonucu hayatlarını kaybedince yağların suçlandığını belirten Prof. Dr. Karatay, bu görüşün yanlış olduğunu vurguladı. Dikkati karbonhidrata çeken Karatay, şöyle devam etti: “Çok yağlı yiyordu, kalp krizi geçirdi diyorlar. Aslında, yağlar yenilmedi. Keşke yenilseydi, yağlar koruyucudur. Çok karbonhidrat yenildiği unutuluyor. Kimse karbonhidratı suçlamıyor.”
‘ESKİMOLARA BAKIN’
“Size soruyorum. Eskimolar neyle besleniyor? Hayvansal yağ tüketirler. Balina yağı, fok yağı yani hayvansal yağ yerler. Bizim kuyruk yağı örneği gibi. Eskimolar bir günlük kalorilerinin yüzde 75’ini yağdan karşılıyor ve kalp hastalığı yok. Eskimolarda kalp, tansiyon, obezite, diyabet hastalıkları yok. Neden? Sağlıklı hayvansal yağ yedikleri için.”
Yağlı yemekler tüketilmediğinde A-B-E-K vitaminlerinin vücuda girmeyeceğini vurgulayan Prof. Dr. Karatay, yağlı besinlerle beslenen Fransızlar’da şişmanlık oranının sadece yüzde 9 olduğunu söyledi.