'Kadın hastalıklarında ameliyatların yüzde 50'si bu yöntemle yapılıyor"

Güncelleme Tarihi:

Kadın hastalıklarında ameliyatların yüzde 50si bu yöntemle yapılıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2018 12:17

5-10 milimetrelik ufak kesiler ile yapılan laparoskopik ameliyatlar son yıllarda oldukça gelişti. Endometriozis, kısırlık, miyom tedavisi ve rahim alma ameliyatları ile jinekolojik kanserlerde de laparoskopik cerrahi yaygınlaştı

Haberin Devamı

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, Doç. Dr. Ercan Baştu, kadın hastalıklarında çoğu ameliyatın kapalı yapılabileceğini ve Türkiye’de bu ameliyatların sayısının giderek arttığını açıkladı.

"Avrupa’da kapalı ameliyat sıklığı kadın hastalıkları camiasında yüzde 50 civarında. Türkiye’de kesin yapılmış bir istatistik olmamakla birlikte yüzde 15-20 oranını aşmıyor. Bunun nedenleri arasında belirli bir eğitim süreci ,hastanelerde belirli bir alt yapı kurulumunun gerekmesi ve kapalı ameliyat için gerekli cihazların pahalı olması."

"HER AÇIDAN DAHA AVANTAJLI'

Doç.Dr. Baştu, "Açık karın ameliyatına göre, kapalı ameliyatlarda ağrı daha az olur, hastanede kalma süresi daha kısadır, karındaki kesi daha küçüktür ayrıca yara iltihabı riski daha azdır. Kozmetik açıdan daha avantajlıdır. Ameliyat sonrası işe geri dönüş süresi de açık cerrahiye kıyasla çok daha kısa olmaktadır." dedi.

BAKMADAN GEÇME!