Ihlamur çayı neye iyi gelir? Ihlamurun faydaları nelerdir? İşte bilinmesi gerekenler

Güncelleme Tarihi:

Ihlamur çayı neye iyi gelir Ihlamurun faydaları nelerdir İşte bilinmesi gerekenler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2021 17:40

Boğazda meydana gelen rahatsızlıkları gidermenin yanında yorgunluk için de birebir olan ıhlamur, çok sayıda faydaya sahiptir. Vatandaşlar da ıhlamurun faydalarını internette araştırıyor. Peki, ıhlamur çayı neye iyi gelir? Ihlamurun faydaları nelerdir?

Haberin Devamı

Mevsim geçişlerinde yaşanan hastalıklar denildiğinde akla ilk olarak ıhlamur gelir. Çayıyla, soğuk algınlığını gidermeye yardımcı olan ıhlamur, bilinmeyen pek faydasıyla da dikkat çekiyor. İşte, ıhlamurun vücut için faydaları...

FAYDALARI NELER?

- Vücuttaki bakteri ve virüslerin artmasını engelleyici özelliklere sahiptir. Özellikle mevsim geçişlerinde yaşanan mikrop artışlarından korunmanın doğal ve en güçlü yöntemlerinden birisidir. Ihlamur, üst ve alt solunum yollarından oluşan enfeksiyonların giderilmesine fayda sağlar.

- Uykusuzluk sorunundan kaynaklı yorgunluklar, insanların sosyal yaşamlarından geride kalmasına neden olur. Ihlamur, kronik yorgunlukların giderilmesinde çok önemli bir görece sahiptir. Güçlü etkisi sayesinde, yorgunluğu giderici yapıya sahiptir.

Haberin Devamı

- Bağışıklık sisteminin güçlenmesi ve temizlenmesinde çok önemli göreve sahiptir. Temizleyici etkiye sahip olduğundan, mide ve sindirimin daha sağlıklı çalışmasına yardım eder.

- Kusma ve hazımsızlıklar için sıklıkla önerilen besinlerden birisidir. Mide asidinin ortaya çıkmasında önleyici etkilere sahiptir.

- Tuvalete çıkma sorunlarının önüne geçer. Vücudun herhangi bir yerinde iltihaplanmalar yaşanmasını engelleyici görev görür.

- Vücuttaki toksinlerin dışarı atılmasına destek olur. Bu özelliğinin kansere karşı koruyucu olduğunu söylemek mümkündür.

 - Böbreklerin düzenli bir şekilde çalışmasını sağlar. Karaciğer fonksiyonlarının normale dönmesinde yardımcı görev görür.

NELERE İYİ GELİR?

Ihlamur birçok rahatsızlığa fayda verir. Kişinin daha sağlıklı yaşamasında etkili göreve sahiptir. Peki tüketildiğinde ıhlamur ne gibi faydalara sahiptir.

Ruhsal Anlamda Rahatlatır

Endişe ve depresyonun azalmasına yardım eden ıhlamur, psikolojik sorunların önüne geçici etkiye sahiptir. Birçok uzmanın, rahatlatıcı etkisi olması sebebiyle, ıhlamur tüketiminin her zaman yapılmasını destekler.

Nezle ve Öksürüğe İyi Gelir

Sadece rahatlatmaz aynı zamanda koruyucudur. Sürekli veya mevsimsel öksürüğün giderilmesi için yardımcı görev görür. Nezle gibi kişi için sosyal anlamda rahatsızlık verici sorunların önüne geçici etkiye sahiptir.

Sindirim Rahatlatıcıdır

Haberin Devamı

Sindirimin daha iyi çalışması için en çok önerilen bitkilerin başında ıhlamur gelir. Sindirim yollarının daha rahat çalışmasına yardım eder.

İltihaplanmayı Giderir

Vücudun hangi yerinde meydana gelirse gelsin, iltihaplanmaya karşı etkili bir göreve sahiptir. Doğal iltihap önleyicidir.

IHALMUR ÇAYI NASIL YAPILIR?

Ihlamur çayı yapımında lazım olacak malzemeler, 1 bardak su, cezve ve 15 gram ıhlamur yaprağıdır. Suyu cezveye koyduktan sonra, ıhlamurları ekleyin ve kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra 3 dakika kadar dinletin ve içmeye başlayın.

ZAYIFLATIR MI?

Ihlamur, yorgunluğu giderdiği gibi enfeksiyonla da çok etkili şekilde mücadele eder. Sadece yukarıda saydığımız durumlarda değil, zayıflatma konusunda da çok önemli bir görevi vardır. Ihlamur, haftada 3 kez düzenli şekilde tüketildiği zaman kilo vermeye yardımcı olur. Ihlamur çayı, zayıflatıcı etkisiyle birlikte vücudun daha düzenli şekilde çalışmasını, sindirimin kolaylaşmasını sağlayıcıdır.

BAKMADAN GEÇME!