Güncelleme Tarihi:
Daha sağlıklı bir yaşam sürmemize yardımcı olabilecek birçok süper bitki var, bunlardan biri de özellikle çayıyla bilinen hibiscus bitkisi. Çayın kendisi bitkinin çiçek kısımları kaynatılarak hazırlanır. Hibiscus çayı, dünya çapında çok popüler bir içecek ve genellikle bir çay olarak kullanılıyor. Yakut kırmızısı tonundaki hibiscus çayı, ekşi bir tada sahiptir. Bu çay, diğer çaylar gibi tercihinize bağlı olarak sıcak veya soğuk olarak tüketilebilir.
HİBİSCUS ÇAYININ FAYDALARI NELER?
Hibiscus çayı, C vitamini, mineraller ve çeşitli antioksidanlar açısından zengindir, aynı zamanda hipertansiyon ve anksiyete tedavisinde de yardımcı olur.
Yüksek tansiyon ve yüksek kolesterolü dengeleyen hibiscus, bağışıklık sistemi ve inflamatuar sorunlarında da rahatlama sağlar.
Karaciğer hastalığını iyileştirmeye yardımcı olur ve kanser riskini azaltır.
Grip ve öksürükte nefes açıcı olarak kullanılmaktadır.
Ayrıca metabolizmayı hızlandırabilir ve sağlıklı, kademeli kilo kaybına yardımcı olabilir.
Hibiskus bir demir deposudur. Toprağın içerisinde bulunan demiri ve magnezyumu adeta emer ve bünyesinde depolar.
Yaşlanmayı geciktirir ve bedendeki ve ciltteki ölü hücreleri yeniler.